Even bellen met ...

Blauw-Wit - TOP 26-23. Even bellen met...

Zaterdagavond: Blauw-Wit - TOP/SolarCompleet 26-23


Zondagmiddag even bellen met…. Daniel HarmzenMet Luuk Harmzen.

Dag Luuk! Mag ik je papa even spreken?

Ik heb een FC Barcelona-pak.

Echt? Heeft Daniel die meegenomen?

Ja, en ik kan op mijn rug rollen.

Goed man! Mag ik nu Daniel even spreken?

Papa, hier is HWH.

 

Met Daniel.

Ha Daan! Mooi cadeautje heb je voor Luuk meegenomen.

Ja, ik dacht, voor de club de Europa Cup en voor Luuk dan maar een tenue van Barcelona.

Ben je niks vergeten mee te nemen uit Spanje?

Ik dacht het niet. Hoezo?

Wedstrijdscherpte…

Ik snap’m. Jij wilt gelijk over Blauw-Wit gaan zeuren. Maar goed: inderdaad onderbrak de wedstrijdscherpte, alleen we zijn die echt niet vergeten mee terug te nemen. Laat ik het zo zeggen: we hadden hem nog in de koffer laten zitten.

Da’s niet handig als je tegen Blauw Wit moet.

Klopt. En dat had Blauw-Wit prima in de gaten. Ze gingen er gelijk vol in en schoten scherp.

En jullie niet. En dan staat het opeens 18-8. Hoe lang is het geleden dat jullie met tien punten achter stonden?

Ik kan het me niet herinneren.

Was de wedstrijd al gedaan bij rust?

18-10 is natuurlijk geen fijne stand. Toch deden we het een stuk beter in de tweede helft. Blauw-Wit had dat rendement van de eerste helft nooit volgehouden, dat wisten we maar het gat was te groot al wonnen we de tweede helft nog wel met 13-8. Met 26-23 als eindstand is zo nog wel te leven. Meer zat er niet in, was ook niet terecht geweest. Blauw-Wit heeft verdiend gewonnen.

Dat was het?

Eigenlijk wel. We begonnen veel te slap en daar is geen excuus voor maar het kan een keer gebeuren. Het was wel positief dat er geen gezeik op elkaar kwam, we bleven in die zin gewoon bij mekaar als team. Deze wedstrijden horen erbij. Leuk vind ik het niet maar je verliest nu eenmaal ook wel eens een keer.

Of twee keer…

Ja, dat zou kunnen. Zaterdag PKC. Die zouden we ook kunnen verliezen. Twee keer achter elkaar verliezen, dat kan ik me ook niet meer goed herinneren. We zien wel, we zijn sterk genoeg en zijn echt niet kansloos tegen PKC. Blauw-Wit heeft ons onbedoeld een spiegel voorgehouden en in die zin was het een leerzaam verlies gisteren.

Doet Paul weer mee zaterdag?

Ja, gisteren bleef hij nog even langs de kant maar tegen PKC is hij er weer bij. Dat is mooi want Wouter zal dat zeker niet zijn. Voor wie het nog niet wist: Wat er precies gebeurde, weet ik niet, maar Wouter botste nogal ongelukkig na een minuut of tien en brak daarbij zijn sleutelbeen. Dat was wel heel zuur na zijn goede spel in de finale van de EC. We wensen hem sterkte!

 

 

Share