Even bellen met ...

DOS’46 – TOP/SolarCompleet 22-23. Even bellen met...

Dinsdagavond:  DOS’46 – TOP/SolarCompleet 22-23

 

Woensdagmiddag: even bellen met… Daniel Harmzen


Met Luuk Harmzen.

Dag Luuk! Moet jij niet naar school?

Nee. Daar ben ik nog te klein voor.

Da’s waar ook. Is je vader thuis?

Papa, hier is HWH.

Joooooooooo!

Ha Daan! Laat ik met de deur in huis vallen: Wie was er beter: Celeste of Harjan?

Ik zeg Celeste. Laat er geen misverstanden over bestaan dat Harjan een van de grootste korfbaltalenten is van het moment. Hij gaat echt heel goed worden. Gisteren liet hij in een van zijn topwedstrijden zien waarom, want hij speelde natuurlijk een uitstekende wedstrijd. Maar Celeste doet dat al het hele seizoen en bovendien schoot zij de winnende raak. Je moet het maar kunnen. Hoewel ik er niet eens zo verbaasd over was.

Niet?

Nou ja, als je zag hoe Cel de hele wedstrijd schoot dan was de kans dat ze hem raak zou schieten groter dan dat ze zou missen. Maar je moet het toch maar wel even doen.

En daarom ook een terechte winst?

DOS’46 had zeker ook een punt verdiend en in die zin was het misschien niet terecht dat we wonnen maar niemand zal het me kwalijk nemen dat ik me daar niet zo druk over kan maken. Voor mij was het een heel fijne winst na een enerverende dag.

Een dagje van uitersten kun je wel zeggen.

Een beetje wel. ’s Middags was de uitvaart van Liesbeth en ’s avonds sta je gewoon weer in het veld. Ik vond het hartverwarmend dat veel mensen die er ’s middags waren toch ook gewoon weer stonden te supporteren bij deze verre uitwedstrijd. Doordeweeks blijft bovendien toch lastig.

Toch het er - via de livestream althans - sfeervol uit.

Dat was het ook, DOS’46 blijft een mooie club en het was lekker vol daar in Nijeveen. Maar het blijft wel een hele rit voor de dinsdagavond. Dat we dan toch winnen, is extra mooi. Ik heb het gevoel dat we niet meer zo slecht zijn in die doordeweekse rondes als vroeger want toen konden we echt dramatisch slecht zijn.

Het is een van de beste - als het woord bestaat - ‘voor-de-kerst-starts’ die jullie hebben gehad. Dat moet een goed gevoel geven.

Er kunnen en moeten nog steeds dingen beter maar met 12 uit 7 doen we het inderdaad niet slecht. We zijn al een tijd bij elkaar, misschien dat het basisniveau iets hoger ligt. Op KCC na hebben we ook steeds wel aardig en soms goed gespeeld. De sfeer is heel goed, iedereen is gedreven en enthousiast.  Een mooi voorbeeld was het eind toen we er twee voor stonden en Nick een strafworp veroorzaakte. Nick wilde zich verontschuldigen maar in plaats van om daarover te discussiëren, pakte de laatste aanval het gewoon op en schoot Cel die laatste er in. Er  is dus geen vermoeidheid in die zin dat we op elkaar zijn uitgekeken. Integendeel.

Wat moet er dan beter?

Wat vind jij?

Ik zou zeggen: het aantal doelpunten. De uitslagen en de stand staan, daar is weinig op af te dingen. Maar als de concurrentie zo veel doelpunten meer maakt, vraag ik me af hoe je dat gaat doen als je tegen die ploegen gaat spelen in beslissende wedstrijden.

Ik snap je gedachtegang maar hij is niet relevant. Ploegen kunnen veel scoren maar het gaat er om of ze dat ook tegen jou doen. Het is waar dat wij minder scoren maar we laten er ook niet veel door. En zolang je er meer maakt dan je tegenstander, win je. Toch?

Dat is waar. Maar een keer wat meer doelpunten zou best leuk zijn.

Het rendement moet wel omhoog, dat is wel een punt. Ik bedoel dan niet per se het aantal doelpunten maar het rendement uit het spel. Maar dat komt wel.

Het beeld lijkt me duidelijk. Het is een mooi moment om even uit te rusten. Ik kan je alleen nog maar goede dagen wensen!

Wens ik jou en alle lezers ook!

 

 


Foto Rene van Dam

Share