Even bellen met ...

KZ/Hiltex - TOP/SolarCompleet 23-24. Even bellen met...

Zaterdagavond: KZ/Hiltex - TOP/SOLARCOMPLEET 23-24

 

Zondagmorgen even bellen met... Daniel Harmzen

 

Met Luuk Harmzen.

Dag Luuk! Is je vader er?

Ja.

Mag ik hem even?

Papa, hier is HWH.

Jooooooooo!

Ha Daan! Handig, zo’n telefoonbeantwoorder! Hoe gaat-ie?

Nou, de 32 jaartjes gaan toch wel tellen na zo’n wedstrijd als gisteren. Ik word wel fitter met de loop van het seizoen maar het herstel duurt ook wat langer. Het was een fysiek potje en dat voel ik wel nu.

Kun je nagaan hoe het is al je zo oud bent als ik.

Dan zit ik op de tribune te kijken naar mijn zoon die in het eerste speelt. Maar ik heb je gezien bij de wedstrijd, dus ik verwacht een goede vraag van je.

Was Celeste goed?

Ik zei: een goede vraag.

Was Jet goed?

Een goede vraag!

Had KZ een punt verdiend?

(zucht). Wat vond je zelf?

Ik was wel gecharmeerd van de inzet van KZ. Jordi Pasma en Alwin Out staan volgens mij op hun definitieve doorbraak en Esther Cordus is ook een sterke speelster. KZ was er dichtbij en ik had het niet onredelijk gevonden.

Werd jij nerveus toen het 23-23 werd?

Niet echt…

Waarom niet?

Omdat jullie zoveel ervaring hebben met dit soort wedstrijden en situaties, wist ik dat jullie rustig zouden blijven en er vast nog wel een in zouden gooien. Kan natuurlijk ook een keer niet lukken maar er was geen reden voor paniek.

En wat gebeurde er?

Mick scoorde. KZ had nog wel een aanval maar redde het niet.

En dus?

Had ik KZ best een punt gegund maar heel onlogisch zoals het nu verliep, was het ook niet. 

Zie je nou hoe je goede vragen stelt? Natuurlijk had de wedstrijd gelijk kunnen eindigen: zij hadden nog een keer de bal. KZ speelde goed naar zijn mogelijkheden maar we waren niet verrast. De plannen B, C en D die we achter de hand hadden, hadden we niet nodig. Je vroeg me of ik een gelijkspel terecht had gevonden en dit neem ik allemaal mee in mijn antwoord. Je kunt ook vragen of de eindstand niet 23-25 had moeten zijn?

Je bedoelt die strafworp aan het eind?

Ik heb me erover verbaasd dat de scheidsrechter tijdens de speeltijd fluit voor een strafworp en hem dan niet laat nemen omdat de tijd afgelopen is. Nu is het een gewone competitiewedstrijd maar stel dat dit in een finale gebeurt? Of als er een beslissing op doelsaldo moet vallen? Sowieso liep het met de schotklok wat moeizaam gisteren. Het is geen groot punt maar als je praat over een diepere analyse van de eindstand, moet je wel alle aspecten meenemen.

Hoe vond je KZ?

Ik weet niet of wij KZ moeten analyseren maar Wim Bakker heeft een leuk team staan dat goed speelde gisteren. Ze hebben nog wel maar twee punten maar wel tegen de bovenste drie gespeeld. Er zullen de komende weken vast punten bijkomen maar het zal een test zijn of ze het ook kunnen brengen tegen de andere ploegen. Dat zal hun uitdaging zijn maar het fundament voor een mooie toekomst ligt er wel.

En hoe vond je onszelf?

Het was in ieder geval een leuke wedstrijd. Alleen: we zijn nog niet stabiel genoeg. Het mooiste zag je dat aan het vak van Celeste. Zijzelf was in de eerste helft fenomenaal en het hele vak was ook goed. Na de rust was het veel minder. Bij ons vak was die omdraaiing er ook alleen andersom en wat minder extreem. Dat is erg leerzaam om te analyseren. Het is niet nieuw dat het zo loopt; het bestuderen waar het aan ligt, maakt het interessant. Waarom lukt het niet om na die eerste voorsprong van vier punten de score uit te bouwen zonder dat KZ terug kan komen?

Weet je wat ik een knappe goal vond?

Die ‘goals-van-de-week’ van KZ die door de omroeper werden genomineerd?

Leuke treffers zonder meer, maar ik bedoelde de 19-21 van Jet. Wij staan onder druk, de aanvalstijd is bijna afgelopen en Jet schiet ijskoud raak.

Laat ik het zo zeggen: ik ben elke week weer blij dat Jet een rood-wit shirt draagt.

Dat had ik ook met Friso. Maar die zien we zaterdag weer in het groen-geel van LDODK.

Daar verheug ik me nu al op. Dat wordt een mooie wedstrijd en een goede test voor ons. Misschien is Avanti niet de sterkste ploeg in de League maar als je er 44 tegen ze maakt, heb je iets goed gedaan, lijkt me. Sterker nog: ik denk dat op dit moment in de competitie LDODK de sterkste ploeg is, beter nog dan PKC dat ook nog wat aan het zoeken is.

Zo zo… Een betere reclame om naar De Korf te komen, lijkt me nauwelijks denkbaar.

Dan zie ik jullie daar!

 
Share