Jeugd nieuws

TC-Jeugd Nieuws

Na de afsluiting van het zaalseizoen met voor ons het klapstuk het Nederlands Kampioenschap voor onze C1, hebben alle teams inmiddels al weer een aantal veldwedstrijden gehad. Dit is altijd een intensieve periode voor ons. Al eerder vertelden we over ons proces om tot een teamindeling voor volgend seizoen te komen.

Verder is het een periode van het neerzetten van het trainerskorps voor volgend seizoen, een hele klus om alle teams te voorzien van trainers. En uiteraard hebben we ook nog de lopende zaken die voor dit seizoen gelden.

 

Eerste resultaten veld

Er is in de veldcompetitie een behoorlijk aantal teams dat ook meedingt naar het kampioenschap. Mooi uiteraard, maar nog belangrijker vinden we het plezier te zien bij de teams die het in de zaal moeilijk hadden. Meer evenwichtige poules met spannende wedstrijden en zelfs af en toe een heel ruime overwinning dragen hier sterk aan bij.

 

Teamindeling

Zoals eerder gepubliceerd hebben we al in een vroeg stadium een raamwerk neer gezet van de teamindeling voor het volgend seizoen. Nu zijn we druk bezig met de definitieve invulling van de teams.De komende weken gaan we dat verder op details uitwerken.

Waar letten we dan op? Belangrijk is om evenwichtige teams neer te zetten: dat houdt in dat we kijken naar kwaliteiten, maar zeker zo belangrijk is evenwicht in belevingswereld. Welke kinderen passen bij elkaar en klopt de verhouding jongens en meisjes voor zo’n groep kinderen?

Wij kijken ook naar de langere termijn en kiezen bewust voor teams met zoveel mogelijk dezelfde korfballeeftijd, uiteraard als dit in de letters (A, B, etc.) qua aantallen uitkomt.

 

We gebruiken de informatie die we zelf hebben vergaard bij het zien van veel wedstrijden en trainingen, maar we nemen ook de informatie mee van de trainers en coaches. Zij hebben twee keer in het seizoen een enquête ingevuld. Daar waar nodig zullen we nog met trainers in gesprek gaan of zullen we een deskundige om zijn of haar mening vragen.

De bekendmaking van de teams zal eind juni plaats vinden. Het schoolkorfbal is op zaterdag 29 juni en meestal levert dit ook nog nieuwe leden op. We trachten hier rekening mee te houden door in de E en F teams ruimte te laten, zodat eventueel nieuwe leden daar ingepast kunnen worden.

 

 

Trainerskorps

Veel van onze huidige trainers hebben aangegeven door te gaan, daar zijn we uiteraard erg blij mee. Helaas zijn we nog niet rond, met name voor de oudere jeugd zoeken we écht nog extra trainers en coaches! In onze mooie club lopen veel mensen met trainerservaring rond. Het is goed mogelijk dat het de afgelopen jaren even niet uit kwam om trainen te geven, maar dat je nu wel weer wat wilt gaan doen. Mocht je training willen geven, neem gerust contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is veel mogelijk en we zoeken graag naar iets passends voor jou! Vergeet daarbij niet dat ook jij trainen krijgt of hebt gehad. Alle jeugdteams van TOP hebben recht op trainers en coaches.

 

Voor komend seizoen zullen we ieder F en E team proberen te voorzien van een ‘volwassen’ begeleider. Deze dient als aanspreekpunt voor de veelal jonge trainers op organisatorisch, inhoudelijk en gedragsmatig gebied. Ook vragen we de begeleider de trainers/coaches te coachen bij het trainen geven en coachen.

 

Trainingen volgend seizoen

Dit seizoen zijn we gestart met een gezamenlijke training voor een hele groep E- en F-kinderen. Later in het seizoen is daar ook een training voor de D-kinderen bij gekomen. Er is steeds meer ‘bewijs’ dat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen. De kinderen krijgen immers dezelfde oefenstof aangeboden. En dezelfde onderzoeken laten zien, dat tot de A nog van alles mogelijk is w.b. de talentontwikkeling.

Daarnaast zien wij ook nog een ander voordeel, namelijk dat de veelal jonge trainers in deze letters op deze manier gelijk een train-de trainer-moment hebben. Het draagt dus bij aan de ontwikkeling van onze kinderen, maar ook aan die van de trainers!

Uiteraard zullen we dit volgend seizoen voortzetten.

 

Toernooien

Op Hemelvaartsdag gaat een hele grote groep kinderen mee naar Voorburg/Den Haag voor het VEO-toernooi. Leuk dat we met zo’n grote groep gaan. Mike Ruijters, dank voor de organisatie.

Allemaal veel plezier daar!

Op tweede Pinksterdag gaan de B1, C1, D1 en E1 naar PKC. In tegenstelling tot eerdere jaren gaan we daar met de huidige eerste teams naar toe! Ook daar veel plezier!

 

 

Share

 

 

Geen gebeurtenissen gevonden

laatste wijziging 01apr19