Jeugd nieuws

TC-Jeugd nieuws

In deze editie van het TC Jeugdnieuws lees je o.a. wat we afgelopen week hebben gedaan in ons proces ten aanzien van de teamindeling, hebben we nieuws over een jongensactie en  berichten we jullie over mogelijke deelname van TOP-teams aan NK’s.

 

Proces teamindeling

Afgelopen week hebben we de opzet voor de teamindeling waar we jullie eerder over berichtten nader gespecificeerd. We hebben zicht op het aantal teams dat we volgend seizoen zullen hebben en we hebben een globale opzet gemaakt op sterkte. Binnenkort zullen de trainers/coaches een tweede enquête ontvangen over de ontwikkeling van de kinderen in hun team. Op deze manier hebben we straks aan het begin van het veldseizoen een goed beeld welke kinderen we met elkaar moeten vergelijken. Met name een vergelijking maken tussen kinderen die overkomen naar een letter en kinderen die daar nu al spelen is vaak erg lastig.

 

Er is naar aanleiding van het vorige TC Jeugdnieuws een aantal verzoeken gedaan door kinderen en/of ouders t.b.v. de indeling. Deze hebben we genoteerd; pas wanneer de indeling definitief is (eind mei/begin juni), kunnen we met zekerheid zeggen of we aan de wensen hebben kunnen voldoen.

 

Concept poule-indeling veld

Onlangs kregen we de concept indeling voor de poules op het veld. We hebben voor ieder team de prestaties van de tegenstander naast die van ons team gezet om te beoordelen of we ons in de indeling konden vinden. Voor het ene team is het belangrijk om wat meer uitdaging te krijgen en voor het andere team is het goed om ook eens tegen een wat gemakkelijkere tegenstander te staan. Voor enkele teams hebben we naar aanleiding van het concept een verzoek tot aanpassing gedaan bij de bond.

 

Mogelijke NK’s

  • De B1 speelt a.s. zaterdag om 13.40 uur in de Korf regen Tempo B1. Bij winst is de ploeg verzekerd van een plek in de kwartfinales voor het Nederlands Kampioenschap. Komt allen deze toppers aanmoedigen.
  • Ook de C1 heeft zicht op deelname aan het NK. In theorie kunnen zij zich a,s. zaterdag al plaatsen; ze moeten dan zelf winnen van Meervogels en Groen Geel moet dan concurrent KZ verslaan. De wedstrijd van de C1 is om 15.45 uur in Zoetermeer.
  • De C2 maakt ook nog kans op deelname aan het eindtoernooi voor eerste klasse-teams. Bovenin deze poule liggen de ploegen dicht bij elkaar. Om te beginnen moet zaterdag gewonnen worden van één van de concurrenten Fortuna C2. Daarna volgen nog wat zware wedstrijden, waaronder die tegen de huidige nummer 1 Avanti C1 in de laatste speelronde.

 

Allen heel veel succes gewenst!

 

Kampioenen?

Naast bovengenoemde ploegen is er nog een aantal TOP-ploegen dat kans maakt op de beker.

De D3 is al overtuigend kampioen geworden. Ze zullen op eigen verzoek pas na de laatste wedstrijd worden gehuldigd i.v.m. afwezigen.

In de A hebben de A3 en de A4 een kans, maar zijn ze wel afhankelijk van de prestaties van andere teams in de poule.

De B3 staat nu twee punten achter op de nummer 1 Meervogels. Bij winst de komende wedstrijden zal het er in de laatste speelronde om spannen, als deze twee ploegen tegen elkaar strijden.

Zo’n zelfde situatie heeft de D2; zij staan twee punten achter op Madjoe D1 en ook zij strijden in de laatste speelronde tegen elkaar.

De E2 speelt een spannende competitie, waarin 4 ploegen punten van elkaar afsnoepen. Pas na de laatste speelronde zal duidelijk zijn wie er uiteindelijk met de beker vandoor gaat.

De E3 staat met nog drie speelrondes te gaan drie punten voor op de nummer twee Sporting Badhoevedorp. Bij winst op zaterdag 16 maart (14.00 uur in de Wasbeek) kunnen zij de taart aansnijden.

De F4 is samen met Pernix aan het strijden om de eerste plek. Ook in deze poule zal pas in de laatste ronde duidelijk worden wie de kampioen zal zijn.

 

Jongens en meiden, allemaal veel succes.

 

Coach de coach

Voor de E5 t/m/ de E9 zijn we een aantal weken geleden begonnen met het coach-de-coach-prroject. Naast een aantal TC Jeugdleden is een club Toppers bereid gevonden de coaches van deze teams te ondersteunen in het ontwikkelen als coach. Het is leuk te zien dat deze vaak jonge coaches leergierig zijn en bereid zijn in zichzelf te investeren. We hopen hiermee ook de kinderen net dat extraatje te kunnen mee geven om wedstrijden te gaan winnen.

 

Jongens-wervingsactie

De maand april hebben we omgedoopt tot maand van de jongenswerving. We zijn volop in voorbereiding voor een actie om meer jongens te laten korfballen bij Top. De ledencijfers laten in diverse letters een scheefgroei zien. Om over enkele jaren bij Top het unieke aan onze sport, het gemengde, te kunnen garanderen, zijn er nieuwe jongensleden nodig.

We zullen iedereen stimuleren tot activiteit voor deze actie, daarover later meer!

 

Voor vragen of opmerkingen, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Namens de TC Jeugd,

Steven Kalkman

Share

 

 

Geen gebeurtenissen gevonden

laatste wijziging 01apr19