Jeugd nieuws

TC-Jeugd nieuws

De periode december/januari is altijd een een wat korfballuwe periode voor de TC-Jeugdleden. Inmiddels is die luwte wel weer voorbij en zijn we volop aan de slag met onze jeugd en hun trainers/coaches.

 Vooral met het huidige seizoen, maar we hebben ook al weer een start gemaakt met volgend seizoen. Daarover lees je in deze editie van het TC-nieuws.

 

Jeugdtrainersbijeenkomst

Aanstaande zaterdag organiseren we samen met de trainersbegeleiding een jeugdtrainersbijeenkomst. Er zijn veel aanmeldingen, wat laat zien dat onze trainers willen groeien om onze jeugd zich te laten ontwikkelen en plezier te geven. Goed om te ervaren!

De trainers gaan, na een voedend ontbijt, met elkaar aan de slag met de korfbalinhoud en didactiek.

Allemaal veel plezier gewenst!

 

Trainersuitje

Veel van onze trainers staan drie keer week klaar voor onze jeugd. Om hen voor hun tomeloze inzet te bedanken, organiseren we op 15 februari een trainersuitje; sportief en gezellig! Heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan zo spoedig mogelijk via het ontvangen formulier.

 

Oefenwedstrijden veld

Hugo Faas is bezig met het regelen van oefenwedstrijden voor de tweede helft van de veldcompetitie. De mogelijkheden hiervoor zijn wat beperkt door de lange zaalcompetitie en door dat één van de weekenden het weekend van de zaalfinale is, maar het streven is om weer voor iedere ploeg een wedstrijd te regelen.

 

Samenstelling TC Jeugd

Machteld de Haan is weer terug in het land en neemt de taken als coördinator F weer over van Stella Tiggelman. Machteld, welkom terug en Stella, hartelijk dank voor je inzet!

We zijn momenteel aan het bekijken hoe we de TC Jeugd het volgende seizoen organiseren. We inventariseren welke taken er voor volgend seizoen liggen en wie we waar voor inzetten. Sommige letters willen we bijvoorbeeld van twee coördinatoren voorzien, gezien het aantal ploegen dat deze letters volgend seizoen hebben. Verder moet een aantal bijkomende taken worden verdeeld. Zeker is dat we extra mensen nodig hebben, mede omdat twee van onze leden hebben aangegeven na dit seizoen te willen stoppen.

 

Dit seizoen

Een aantal teams in de breedtesport heeft het moeilijk. Met name in de E worden wedstrijden ruim verloren en dat gaat ten koste van het plezier van deze kinderen. Er is een aantal acties uitgezet om het plezier weer terug te krijgen en de ontwikkeling nog meer te stimuleren. We hopen hier binnenkort effect van te zien.

 

Gelukkig zijn er flink wat teams waar het plezier van af straalt en hoe je ook wendt of keert, dat zie je terug in de prestaties. Het is nog een aantal weken spannend, maar wellicht hebben we over een week of wat weer medailles uit te reiken.

 

Teamindeling volgend seizoen

We hebben een raamwerk gemaakt met een overzicht van het aantal kinderen per letter. We hebben de kinderen daarin voorzichtig al wat onderverdeeld. Uiteraard blijven we de ontwikkeling van de kinderen volgen om aan het eind van het seizoen tot een definitieve indeling te komen.

Het overzicht geeft inzicht in de hoeveelheid teams voor volgend seizoen, maar geeft ook de verhouding jongens en meisjes aan. Daar hebben we wel wat uitdagingen aan te gaan; in bepaalde letters is er sprake van een forse scheefgroei.

 

Er zijn al wat wensen binnen gekomen bij de TC jeugd ten aanzien van volgend seizoen. Mocht je ook een wens voor de teamindeling hebben voor volgend seizoen, stuur ons een mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We kunnen nu geen beloften doen of de wensen kunnen worden ingewilligd, maar we kijken uiteraard wel of we aan jouw wens kunnen voldoen.

Weet je nu al dat je wilt stoppen volgend seizoen, geef het vast door aan ons. Een opzegging kan leiden tot een volledige omzetting van de teams. Het is fijn dat nu al te weten in plaats van aan het eind van het seizoen.

 

Share

 

 

Geen gebeurtenissen gevonden

laatste wijziging 01apr19