Jeugd nieuws

TC Jeugdnieuws met o.a. zaalopstellingen F4 en F5

In deze nieuwe editie van het TC Jeugdnieuws praten we je weer bij over de huidige stand van zaken. 

Er is weer veel gebeurd; we zijn deze week begonnen met trainingen in de zaal, er is al een enkele oefenwedstrijd geweest en we zijn in voorbereiding op het door ons te organiseren toernooi voor de F- en de meeste E-teams. Over het toernooi volgt zeer binnenkort nog nader nieuws in het kader van experimenteren, zoals we dat ook jaarlijks bij de Korfball Challenge zien. Daarover laten we jullie nog even in spanning.

 

Opstellingen zaal F-teams

In de zaal starten we met een extra F-team. Dat betekent, dat we de kinderen van de F4 hebben herverdeeld over de F4 en de F5. Hieronder lees je in welk team je bent ingedeeld. Fijn was het om te merken, dat de trainers/coaches al snel rond waren. Tessa en Jesca , dank voor jullie enthousiasme!

 

F4 onder leiding van Tessa en Jesca

Sanne Boer, Flore Boumans, Sem Verhaar, Alec Blijleven (daarnaast zijn Linde Koppen en Thijmen Benjamins trainend lid; we hopen ze binnenkort ook eens binnen de lijnen te kunnen aanschouwen)

 

F5 onder leiding van Kim, Saskia, Nienke en Johanna

Maud Hoogervorst, Madeleine de Vos, Arwen Hessels, Finn van Velzen en Kees van Amsterdam

 

Allemaal veel plezier!

 

Vriendjestraining

Rondom de herfstvakantie organiseerden we de vriendjestraining. Kinderen mochten een vriendje mee nemen naar de training. Met veel enthousiasme van trainers en opgetrommelde hulptrainers werden er hele leuke trainingen gegeven, waar de kinderen fanatiek aan mee deden. De jongens die meetrainden gingen naar huis met een mooi diploma.

Een aantal jongens is trainend lid geworden en daarnaast is Milan Molenkamp spelend lid geworden. Hij zal in de E6 gaan spelen.

Dank aan alle trainers, die zich ingezet hebben voor deze actie, die we zeker gaan herhalen.

 

Contactouderavond

Tijdens de contactouderavond was het fijn te horen dat ouders merken, dat we hard aan het werk zijn om de TC Jeugd zowel organisatorisch als inhoudelijk op de kaart te zetten. De inspanningen rondom het trainingschema werden door de aanwezige ouders gecomplimenteerd en ook de trainingsbegeleiding werd geroemd door hen. Hartelijk dank.

Met de kleine kritische nootjes die klonken zijn we aan de slag.

 

Organisatie TC Jeugd

Passend bij bovenstaand punt hebben we met elkaar bediscussieerd wat we nu eigenlijk van onszelf verwachten als TC Jeugd. Wat zijn nu taken van een lettercoördinator, wanneer vinden we dat we het goed doen en hoe kun je aan de hoge eisen die we onszelf stellen voldoen?

We komen steeds dichter bij duidelijke richtlijnen, die houvast geven voor onszelf en leidraad in ons functioneren zijn.

We zijn de laatste vergadering begonnen met de vragen te beantwoorden waar we trots op zijn en welke veranderingen we al doorgezet hebben. Verhelderend en motiverend!

 

Clinic breedtesport B en C

Eén van de complimenten op de contactouderavond was de organisatie van de clinic voor de breedtesportteams in de B en C door de selectie. Wij hebben enthousiaste kinderen zien trainen. Leuk ook om te zien, dat de oefenstof in diverse teams bij hun eigen training weer ter sprake kwam. Voor herhaling vatbaar!

Selectie, hartelijk dank voor de inspirerende trainingen!

 

Poule-indelingen zaal

De bond heeft bijna al onze wensen ten behoeve van de indeling in de zaal ingewilligd. Het blijft een beetje koffiedik kijken, maar we denken op basis van resultaten op het veld van de tegenstanders en de sterktecijfers voor ieder team een passende poule te hebben. 

 

Reminder vervoer oefenwedstrijden

Het is al eerder genoemd: het vervoer bij oefenwedstrijden moet onderling door de ouders geregeld worden. Dat wordt dus niet door de vervoerscoördinator gedaan.

 

Trainersbegeleidingsnieuws

Een behoorlijke groep mensen uit ons huidige trainerscorps heeft zich opgegeven voor de cursus ‘KorfbalTrainer2’ (KT2). Deze start binnenkort en wordt gegeven door Frank Wilbrink. Allen veel plezier!

 

Onze trainers worden begeleid door ervaren trainers om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de heel handige app van Spelenderwijs. Ze kunnen daarin gericht zoeken naar oefenstof op niveau, wat geïllustreerd wordt met leuke filmpjes. We zien steeds meer van de voorbeeldoefeningen op het veld terug. Goed om te zien, dat  onze trainers er gebruik van maken.

 

Zicht op de kinderen

Naast dat we op het veld al regelmatig (stukjes van) wedstrijden hebben bekeken om de ontwikkeling van de kinderen in het vizier te houden, hebben we onlangs een korte enquête uitgezet onder de trainers. dat zullen we in de loop van het seizoen herhalen. De informatie uit de enquête helpt ons bij de teamindeling voor het volgende seizoen.

 

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of spreek ons aan op ons complex.

Namens de TC Jeugd,

Steven Kalkman

Share

 

 

Geen gebeurtenissen gevonden

laatste wijziging 01apr19