Jeugd nieuws

Trainingen komende weken en kampioenen Jeugd

In deze editie van het TCJ-nieuws lees je over de trainingen rondom de herfstvakantie en wanneer we weer in de zaal gaan trainen.

Je zou er met het huidige zonnetje niet aan denken, maar we zijn volop in voorbereiding op de komende zaalcompetitie, terwijl we ook nog het huidige veldseizoen aan het afsluiten zijn.

 

Vriendjestraining

In de afgelopen week en ook nog bij de komende training voor de Kangoeroes hebben we de Vriendjestraining georganiseerd. Ieder E-, F en Kangoeroelid kon (en kan) een vriendje meenemen naar de training om deze te laten kennismaken met korfbal en onze mooie club. Bij de E- en F-teams hebben we een mooie opkomst gezien; nu natuurlijk nog afwachten of deze jongens ook lid willen worden.

Waarom is dat nodig? We zien een scheefgroei ontstaan in het aantal jongens en meisjes binnen de club. Er zijn al teams met te veel en zelfs alleen maar meisjes. We zijn een gemengde sport en willen dat het liefst in alle letters blijven, vandaar dat nieuwe jongensleden meer dan welkom zijn.

Probeer daarom ook buiten deze week om jongens in jouw buurt of jouw familie te stimuleren een keer mee te gaan naar jouw training!

 

In het vizier

Eén van de taken van de TC Jeugd is het in het vizier houden van de resultaten. We zijn gericht op ontwikkelen en plezier hebben. Het is leuk om kampioen te worden en daarnaast draagt het bij aan het plezier. Een aantal teams heeft het op het veld moeilijk. Verliezen veel en soms zelfs heel dik. We hebben naar aanleiding van deze resultaten en de conceptindeling voor de zaal, contact met de bond gehad. We denken voor ieder team voor de zaal een passende indeling te hebben.

 

Oefenwedstrijden zaal en vervoer

Hugo Faas, coördinator oefenwedstrijden, heeft naar alle waarschijnlijkheid voor ieder jeugdteam een oefenwedstrijd kunnen regelen voor de zaal. Programma hiervoor volgt later.

LET OP! Het vervoer voor naar oefenwedstrijden elders wordt niet centraal geregeld! Coaches en ouders worden geacht dit onderling via de teamapp te regelen.

 

Trainingen komende tijd

We trainen nog even door op het veld en beginnen in november met de zaaltrainingen volgens een later te publiceren trainingschema.

De komende weken zien er zo uit;

 

  • 15 t/m 19 oktober: training op het veld volgens bestaand schema
  • 22 t/m 26 oktober: training op het veld volgens bestaand schema: omdat het herfstvakantie is voor de meeste kinderen zal er in de teamapps geïnventariseerd worden of er voldoende animo is. Jullie horen dus ook via de teamapps of de training definitief doorgaat.
  • 29 oktober t/m 1 november: Geen training
  • 2 november (vrijdag): Start zaaltrainingen

 

Wedstrijdsecretariaat

In de teamapps heb ik een aantal weken geleden een bericht uitgezet over het afmelden bij het wedstrijdsecretariaat. In overleg met het wedstrijdsecretariaat is besloten dat de uiterlijke afmeldtijd voor de wedstrijden woensdag 19:00 uur is. Kun jij of uw kind niet spelen, dat is dit de uiterlijke tijd voor afzeggen. Uiteraard blijft de regel gelden, dat afmelden zo vroeg mogelijk gebeurd. Weet je nu al dat je over een paar weken niet kunt spelen, meldt het vast!

 

Daarnaast is het nu een aantal keren voorgekomen, dat er via de KNKV-app afgemeld werd voor een wedstrijd. Dat is bij TOP niet mogelijk: afmelden voor een wedstrijd kan alleen bij het wedstrijdsecretariaat.

 

Blessures

Er zijn momenteel in de jeugd best veel langdurige blessures. Bij ons bekend zijn Meijne, Isa, Tess Tijn, Jorinde en Pepijn. Allen veel sterkte gewenst en we hopen jullie gauw weer in het veld te zien schitteren!

 

Kampioenen

Afgelopen zaterdag konden vier teams kampioen worden. Dat lukte de E5, de D2 en B3 in goede wedstrijden. Lize, Dana, Liv,Tobias, Yannick, Pepijn, Rudan, Anouk, Jet, Floor, Evy, Florine, Noah, Wessel, Bart, Pepijn, Jesca, Tessa, Nienke, Esmee, Marit, Zoë, Bjorn, Lucas, Jochem, Nathan en trainers/coaches; van harte gefeliciteerd!

 

Helaas lukte het de E2 niet om de kampioenswedstrijd tegen VZOD winnend af te sluiten. Maar er is nog een kans; als de laatste wedstrijd, ook weer tegen VZOD, wordt gewonnen kan de taart alsnog worden aangesneden. Jongens en meiden, kop op en gewoon lekker door blijven gaan!

 

Ook voor de komende tijd is er nog een aantal kanshebbers op een medaille.

 

Voor vragen en/of opmerkingen mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Namens de TC Jeugd,

Steven Kalkman

Voorzitter TC Jeugd

Organisatie en communicatie

 

  

 

 

Share

 

 

Geen gebeurtenissen gevonden

laatste wijziging 01apr19