Jeugd nieuws

TC Jeugd nieuws

Zoals aangekondigd zullen we jullie voortaan updates geven vanuit TC Jeugd. Na een vergadering zullen we de besproken punten, die voor jullie van belang kunnen zijn met jullie delen. Heb je er vragen over, wil je er op reageren of heb je een opmerking? Je kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je kunt uiteraard één van ons aanspreken.

 

Structuur

We zijn aan het bekijken of de manier waarop we georganiseerd zijn de meest praktische is. Zowel intern als extern in samenwerking met andere commissies. We zijn daarom in overleg geweest met een afvaardiging van de trainersbegeleidingscommissie en van de TC Topsport. Met de eerste hebben we vooral gekeken naar de taakverdeling en uit het overleg met het tweede is een aantal actiepunten ter overdenking gekomen, waar we de komende tijd mee bezig gaan. Je kunt hierbij denken aan: wat is de plaats van de TKC en hoe kunnen we de samenwerking ten aanzien van de jeugdselectieteams verbeteren?

Wat al is georganiseerd is het aanstellen van een coördinator oefenwedstrijden in de persoon van Hugo Faas.

 

Nieuwe leden

Het Kerstevent van de Combibrug heeft zoveel nieuwe leden geleverd, dat we voor de tweede helft van de veldcompetitie een nieuw F-team hebben ingeschreven, dat gaat deelnemen aan de competitie. Saskia en Kim zullen dit team gaan trainen en coachen. Welkom bij onze club en veel plezier straks met jullie wedstrijden!

 

F1

De huidige F1 zal straks op het veld in een E-competitie gaan spelen. De kinderen winnen nu alles heel gemakkelijk en we denken dat er in een E-competitie meer uitdaging voor hen zal zijn.

Succes allemaal!

 

Acties ten aanzien van problemen in teams

In een aantal teams is de afgelopen periode inzet van de TCJ-leden nodig geweest naar aanleiding van uiteenlopende moeilijkheden onderling en ten aanzien van verschillen in instelling of motivatie. In teamgesprekken hebben we de situaties besproken en afspraken gemaakt met de kinderen en trainers over hoe we met elkaar omgaan en wat er van je verwacht wordt op een training en in een wedstrijd.

 

Teamindeling seizoen 2018-2019

Januari is de maand, waarin we een start maken met de teamindeling voor het volgende seizoen. We maken een raamwerk van wie volgend seizoen in welke letter hoort te spelen en bekijken de aantallen hierin.

Ook hebben we alle trainers en coaches gevraagd een enquete in te vullen over de kinderen en over zichzelf. Daar waar het nodig is, gaan we de komende weken met de trainers en coaches in overleg. Dit seizoen zullen we de trainers nogmaals vragen deze enquête in te vullen. Voor volgend seizoen is het plan om dit drie keer te doen, zodat we een goed beeld krijgen van de ontwikkeling van de kinderen.

 

Kampioenen

We hebben binnen onze club al twee kampioenen! De E2 werd vorige week al kampioen door een 8-5 overwinning op Kios. En afgelopen weekend werd de E6 kampioen door maar liefst met 0-7 te winnen van achtervolger Pernix!

Floor, Sarah, Olaf, Evy, Faja, Rudan, Finn, Kyra, Jasper, Julia, Tijn, Yana en trainers/coaches Simone, Hugo, Eline en Nikita: Van harte gefeliciteerd namens de TC Jeugd.

 

Er zijn nog diverse teams die kampioenskansen hebben. De A4 zal met Achilles gaan uitmaken wie de kampioen wordt in hun competitie. Datzelfde geldt voor de B4, dat het duel met Fluks om de eerste prijs moet aangaan. Voor de C5 zal het duel van aankomende zaterdag tegen KZ Danaïden cruciaal zijn voor de kansen.

Er zijn al twee E-ploegen kampioen, maar ook de E3 en E4 maken een goede kans op de beker. Voor de F1 is het een kwestie van tijd tot ze de medailles omgehangen krijgen en ook de F3 staat er goed voor, maar heeft in ALO nog een achtervolger.

Succes allemaal! Doe gewoon lekker je best en dan zal het goed komen.

 

Namens de TC jeugd,

Steven Kalkman

Share

 
juni
18

ma: 17:00 - 19:00

juni
19

di: 17:00 - 19:00

juni
20

wo: 17:00 - 19:00

juni
25

ma: 17:00 - 19:00

juni
26

di: 17:00 - 19:00

juni
27

wo: 17:00 - 19:00

 

laatste wijziging 24mrt18