Jeugd nieuws

verslag TOP korfbaldag

Op woensdag 27 december in sporthal de Korf de TOP korfbaldag plaats. Was jij erbij ?

43 kinderen uit groep 1 en 2 openden de dag. Onder leiding van Leon Braunsthal kreeg je een echte warming-up, rennen geblazen dus. Na lopen en verschillende spelletjes was het tijd om aan de echte training te beginnen. Je moest door een “kerstcircuit” : acht spelletjes die allemaal met korfbal en kerst te maken hadden. Zo kon je pakjes mikken in de arrenslee, sterren schieten, een kerstboom versieren, balletjes gooien in de hoepelbroek van de kerstman en kerstkegels omgooien.  Daarna een welverdiende pannenkoek eten en kreeg je nog een keycord.

Toen was het de beurt aan de 41 kinderen uit groep 3 en 4.  Die kregen van Leon ook de warming-up en wat voor een. De training stond echt in het teken van korfbal want deze kinderen hadden tijdens gymlessen met de jongens en meiden van de Combibrug al flink geoefend. En dat was te zien. Met veel plezier werd geprobeerd de ballen in elkaars handen te plaatsen en in de korf te schieten. Aan het einde speelden zij nog wat partijtjes en ook voor hen werd afgesloten met een heerlijke pannenkoek (of twee).

Na een korte pauze was er ’s middags een heus korfbaltoernooi. De kinderen uit groep 5 en 6 hadden zich in teams opgegeven en dat waren er veel, wel meer dan 60 kinderen.  Er werd op zes velden in poules gespeeld. Na enige tijd  werd op sterkte de poule indeling aangepast. Op deze manier konden alle teams minstens zes wedstrijdjes spelen. De winnaars ging met keycord en een extra kadootje naar huis.

 

Tegen 17.00 uur kon iedereen weer tevreden naar huis. Tot volgend jaar.

Share

Geen gebeurtenissen gevonden

laatste wijziging 24mrt18