Jeugd nieuws

TOP korfbaldag

combibrug-top

Op woensdag 27 december a.s. organiseert TOP, in samenwerking met Stichting De Combibrug, een groot evenement voor basisscholieren van groep 1 t/m 6 uit de gemeente Teylingen. Al enige tijd zijn wij bezig met de voorbereidingen, tijd om ook de rest van de vereniging op de hoogte te brengen van dit leuke evenement. Stichting De Combibrug is een gemeentelijke organisatie die het sporten in de gemeente Teylingen stimuleert. Hun doel: scholen en sportverenigingen meer van elkaar te laten profiteren en zorgen dat zij elkaar beter weten te vinden.

 

TOP is de samenwerking met De Combibrug aangegaan om twee redenen:

1. leuk om in de vakantie een evenement te organiseren voor de kinderen die al bij TOP korfballen, omdat de competitie dan twee weken stil ligt.

2. op dit moment hebben we niet zoveel kangoeroes en ook bij de F-jes hebben we in het verleden meer teams gehad. De jeugd heeft de toekomst en TOP vindt het belangrijk dat kinderen van alle leeftijden TOP weten te vinden. Korballen is tenslotte hartstikke leuksmiley

 

Vanaf de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie wordt op de basisscholen in Teylingen aan de groepen 3 t/m 6 korfbaltraining gegeven tijdens de gymlessen. Dit gebeurt door de enthousiaste medewerkers van De Combibrug (o.a. door “onze eigen” Christiaan Germans). Wij horen van hen terug dat de kinderen heel enthousiast zijn en dat zij al veel hebben geleerd in korte tijd. De samenwerking met De Combibrug verloopt heel goed. Zij zijn super enthousiast en heel gemotiveerd om van dit korfbalevenement een groot succes te maken.

 

Op 27 december kunnen de kinderen van groep 1 t/m 4 mee doen een aan training/clinic. Zij geven zich hier individueel voor op via de site van De Combibrug (www.combibrug.nl). De kinderen uit groep 5 en 6 geven zich per team op. In een team zitten minimaal 3 en maximaal 5 kinderen en er mogen per team 2 kinderen mee doen die al op korfbal zitten.

 

Zo ziet de TOP korfbaldag eruit:

 

Groep 1 en 2:

10.00 – 10.15 uur : Warming-up op muziek met Ice

10.15 – 11.15 uur : De korfbalspeeltuin (korfbalspelletjes)

11.15 – 12.00 uur : Pannenkoeken eten

 

Groep 3 en 4:

10.30 – 10.45 uur : Warming-up op muziek met Ice

10.45 – 12.00 uur : De korfbaljungle (korfbalclinic)

12.00 – 12.45 uur : Pannenkoeken eten

 

Groep 5 en 6:

14.00 – 14.15 uur : Warming-up

14.15 – 16.00 uur : Pré schoolkorfbaltoernooi

 

Natuurlijk zijn we al druk bezig met alle voorbereidingen voor deze dag. Want zo’n dag is leuk maar wij kunnen dit uiteraard alleen maar doen met behulp van alle vrijwilligers die TOP rijk is. Denk bijvoorbeeld eens aan de kantinecommissie, die al weer druk bezig is met het regelen van mensen voor achter de bar en de lunchpakketten voor de trainers, de mensen die pannenkoeken willen bakken, de trainers die op deze dag willen helpen en alle andere mensen die er met ons voor gaan zorgen dat dit evenement een groot succes gaat worden. Allemaal alvast enorm bedankt !

 

Op naar 27 december, we gaan er een geweldige dag van maken.

 

De organisatie samen met de Combibrug is in handen van:

 

Thimo Winter, Stella Tiggelman, Fenna Jagtman, Machteld de Haan en Samantha Hoogervorst

 
 
Share

Geen gebeurtenissen gevonden

laatste wijziging 24mrt18