Jeugd nieuws

Derde trainersbijeenkomst “Coachen van jeugdteams”

Maandag 27 november kwamen ongeveer 25 jeugdtrainers/coaches bijeen om deel te nemen aan de derde trainersbijeenkomst van dit seizoen. Dit keer stond het thema “coach(en) van jeugdteams” centraal.

Om iedereen direct in de goede stemming van het onderwerp te krijgen, zijn we gestart met het kijken naar korte coachfragmenten van enkele van onze eigen jeugdcoaches. Hier zagen we al direct verschillende enthousiaste coachstijlen. Na de beelden hebben we  met elkaar gesproken over wat wij als TOP onder het coachen van jeugdteams verstaan. Iedereen deed actief mee en zo konden we al lerend van elkaar nieuwe ideeën en inzichten krijgen. De groep werd daarna in kleinere groepjes verdeeld om na te gaan denken en praten over korfbalvormen (schieten, overgooien, verdedigen, vrij lopen) en hoe je als jeugdcoach hier tijdens wedstrijden (trainingen) de juiste positieve aanwijzingen bij kunt geven. Interessante discussievragen waren; Zeggen wij bijvoorbeeld wel hetzelfde en weten de spelers wat je zegt? Uiteraard is er veel besproken en kwamen een paar aandachtspunten regelmatig terug, zoals ...

 

  • Geef veel positieve aanmoedigen
  • Stel jezelf actief op en laat je horen
  • Vertel altijd wat er moet gebeuren en voorkom het woordje niet in je aanwijzingen
  • Coach op de juiste techniek
  • Maak bij duo coachen afspraken wie wat doet en zegt

 

Het was weer leerzaam, interactief en ook vooral een gezellig samen zijn. Aan degenen die het gemist hebben, verzoeken wij om bij de volgende trainersbijeenkomst aan te sluiten.

De afgelopen week zijn alle jeugdtrainers voorzien van een lekkere chocoladeletter en een bijpassend gedicht. We willen de Club van 100 bedanken voor haar bijdrage in deze.

Veel plezier met het begeleiden van de jeugdteams en tot de volgende trainersbijeenkomst!

Simone, Lisette en Steven

 

 
 
Share

Geen gebeurtenissen gevonden

laatste wijziging 24mrt18