Wedstrijdverslagen

Week van de scheidsrechter

Van 5 tot en met 13 oktober wordt weer de week van de scheidsrechter georganiseerd.

Het doel van de Week van de Scheidsrechter is dat sportbonden, -verenigingen en sporters hun waardering laten blijken aan scheidsrechters, juryleden en andere officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze ook voor in het zonnetje worden gezet.

 

"Geef elkaar de hand"

Tevens willen we campagne ‘Geef elkaar de hand’ weer onder de aandacht brengen. TOP staat er voor dat spelers, coaches en andere direct betrokkenen de scheidsrechter zowel vóór als na de wedstrijd een hand geven. Bij het ene team is dit al een automatisme, bij het andere team nog niet. We willen graag dat het bij alle teams automatisch gaat.

 

Ontvangst

Dat scheidsrechters niet alleen in de week van de scheidsrechter worden gewaardeerd is voor ons een feit.  Een (goede) ontvangst van de scheidsrechters vindt het bestuur van TOP erg belangrijk. Dit beleid zullen we in de week van de scheidsrechter weer onder de aandacht brengen bij de verschillende coaches.

De Week van de Scheidsrechter is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, een initiatief van het ministerie van VWS en uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF. Hiermee wil de sport in Nederland ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en daarin zichzelf kan zijn.

Share

 
RVD190413untitled253.jpg