Wedstrijdverslagen

Weer verlies TOP/SolarCompleet in laatste minuut

In de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen KZ/Thermo4U uit Koog aan de Zaan is het TOP/SolarCompleet helaas niet gelukt de punten mee te nemen. 

Een wedstrijd met twee gezichten, want na een slechte eerste helft waarin weinig lukte, herpakte de ploeg van coach Jan Niebeek zich op knappe wijze in de tweede helft. De achterstand van 5-11 werd omgezet in een 14-14, maar een strafworp in de laatste seconden van de wedstrijd betekende de tweede keer op rij toch verlies. De goede tweede helft liet wel zien waar de ploeg weer toe in staat is en dat geeft vertrouwen voor de laatste veldwedstrijd die alweer volgende week wordt gespeeld.

 

Met Demi Postma op de plek van de niet fitte Jet Hendriks startte TOP de wedstrijd. Een straffe wind die dwars over het veld stond maakte het lastig aanvallen. De aanval van TOP/SolarCompleet had in de eerste helft veel last van de wind, maar dat was niet de enige oorzaak van de zeer magere score. TOP speelde gewoonweg niet goed genoeg, had veel te weinig de rebound, ging de fysieke duels te weinig aan en de kansen die er zeker wel waren werden niet benut of kwamen weer uit de korf. Aanvoerder Mick Snel was de enige die een voldoende haalde, hij maakte 4 van de 5 goals voor rust en was zijn tegenstander in alle opzichten de baas. De voorsprong voor KZ bij rust van 11-5 was dan ook niet meer dan verdiend.

 

Na rust stond een totaal ander TOP in het veld. Met de wind in de rug werd er beter samengespeeld, meer overlegd en wat nog belangrijker was, er werd gescoord. Na 5 minuten opende Celeste Split de score en werd de achtervolging ingezet. Barbara Brouwer en Frank Mostard zetten de stand op 11-8 en alles was weer mogelijk. KZ kon de korf vervolgens twee keer vinden, dat was overigens pas na 15 minuten in de tweede helft. Daarna waren het Paul Anholts (2x) en Snel (2x) die de wedstrijd weer spannend maakten. TOP speelde goed en met maar vier goals tegen in de tweede helft werd er vooral verdedigend uitstekend gespeeld. De 13-13 van Split kon niet uitblijven en met nog 5 minuten op de klok kwam TOP eindelijk langszij. Dat duurde maar even, want een goal van KZ, pas de derde na rust, betekende weer een achterstand. De laatste fase van de wedstrijd was spannend. TOP knokte voor iedere bal en met name Sanne Jousma en Barbara Brouwer waren belangrijk met onderscheppingen. Het was Jousma die haar inzet beloonde met de 14-14. Een punt leek nog het maximaal haalbare, maar net als vorige week kreeg TOP in de slotseconden een strafworp tegen die werd benut. Hierna klonk gelijk het eindsignaal. Zo verloor TOP weer nipt de wedstrijd, maar op basis van de goede tweede helft kan weer verder gebouwd worden. Met 4 punten uit 4 wedstrijden staat TOP nu in de middenmoot. 

 

Doelpunten: Mick Snel (6), Sanne Jousma (2), Celeste Split (2), Paul Anholts (2), Frank Mostard en Barbara Brouwer

Share

 
RVD190413untitled264.jpg