Nipt verlies van TOP/SolarCompleet tegen DOS'46

Het was al wel wat vroeg in de competitie om van een topwedstrijd te spreken, maar het waren wel de nog ongeslagen ploegen die tegen elkaar speelden.

DOS’46, landskampioen veld, winnaar Supercup en de eerste twee wedstrijden ruim gewonnen, zat in een goede flow. TOP/SolarCompleet was ook goed begonnen met twee duidelijke overwinningen. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op, maar gaandeweg nam DOS’46, mede door een sterke rebound, het scoringsinitiatief en liep uit naar 7-10 met rust. Na rust had TOP een hele goede fase en wist het een achterstand van 8-12 knap om te zetten in 12-12. Daarna was het weer stuivertje wisselen en waren de ploegen helemaal aan elkaar gewaagd. Bij 18-18 was het een strafworp voor DOS’46 die de wedstrijd besliste. In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, trok TOP uiteindelijk aan het kortste eind: 18-19.

TOP startte voortvarend met in de eerste aanval een raak schot van Barbara Brouwer. Na de 1-1 was het DOS’46 dat op 1-3 en 2-4 kwam. Met goals van Tim Flokstra en Mick Snel werd de stand weer gelijk getrokken. Celeste Split zorgde weer voor een voorsprong die door Paul Anholts, de aanhouder wint met schieten, werd vergroot naar 6-4. DOS’46 was zuiver in de afronding van strafworpen en vrije ballen. En daar zat in deze wedstrijd uiteindelijk het verschil. Bij TOP worden de strafworpen, in voorbereiding op de zaal waar dit verplicht wordt, door degene genomen die de strafworp verdiende. Hoe lastig dit was, bleek uit feit dat er bij TOP 3 strafworpen werden gemist. TOP speelde de laatste fase van de eerste helft niet goed, had een te laag baltempo en was de bal te vaak na 1 schot weer kwijt. DOS’46 speelde het tactisch slim en kon aanvallend veel herhalen. Frank Mostard kwam in het veld voor wat meer snelheid in het spel en net voor rust benutte Nick Pikaar een zelf verdiende strafworp, waardoor met 7-10 de kleedkamers werden opgezocht.

Na rust was het DOS’46 dat met een prachtige one-hander op 7-11 kwam. Het waren Jet Hendriks (4)  en Celeste Split (3) die de ploeg op sleeptouw namen, want door hun goals en sturende werk kwam TOP bij 13-13 weer langszij. Het was Mick Snel die met een mooie actie en het laten doorgaan door de scheidsrechter in plaats van te fluiten, TOP voor het eerst weer op voorsprong zette. Er waren nog 12 minuten te spelen en de wedstrijd kon nu nog alle kanten op. De score ging om en om, maar DOS’46 bleef wel rustig en zorgvuldig spelen en kwam toch weer op 14-15. De combinatie tussen Mostard en Pikaar was wel weer een heerlijke om te zien, zeker zoals laatstgenoemde deze afrondde: 15-15. Bij 16-17 ging strafworp nummer 3 mis, maar schoot Split gelukkig alsnog raak: 17-17. Het werd een zenuwslopende slotfase, zoals wel vaker tegen DOS’46. De 18-18 van Jet Hendriks in de laatste minuut leek alsnog een punt op te leveren, maar ditmaal was het DOS’46 dat als winnaar van het veld stapte, want in de laatste seconden van de wedstrijd werd een strafworp benut. Eindstand 18-19.

Doelpunten: Celeste Split (4), Jet Hendriks (4), Mick Snel (3), Nick Pikaar (3), Paul Anholts, Tim Flokstra en Barbara Brouwer.

RVD190413untitled341.jpg