TC Jeugd nieuws

We zijn weer begonnen! De meeste teams hebben inmiddels twee competitie-wedstrijden gespeeld, we zijn al weer een paar weken aan het trainen, we hebben ons eigen jeugdtoernooi voor de eerste twee teams gehad en bijna alle teams hebben een oefenwedstrijd gespeeld.

De zomerstop is weer echt voorbij; een zomer met een mooi kamp voor onze jeugd en voor velen een zomer met een mooie vakantie. Maar ook een zomer die ons hoofdbrekend heeft gekost; zo vlak voor de zomer waren er veel opzeggingen van jongens in de A5 en de A3. Daarover verderop in dit TC Jeugdnieuws meer. Verder informatie over onze taakverdeling, de trainingen en hoe het ook weer geregeld was rondom afzeggen voor trainingen en wedstrijden en wat belangrijke data.

Samenstelling TC Jeugd

Aan het eind van vorig seizoen hebben we afscheid genomen van Jan Willem Arentshorst, Thimo Winter en Lonneke Dijkstra. Na jarenlange inzet besloten zij dat het tijd was om het stokje over te dragen. Hartelijk dank voor jullie inspanningen!

Simone Baas heeft voorlopig een break om zich volledig op het trainen en coachen van de D3 te richten.

We hebben nieuwe TC Jeugdleden verwelkomd in de personen van Jetske Marcelis, Jasper Westerbeek, Hugo Faas en Ben van Tol.

We werken met de volgende (hoofd)taakverdeling:

Steven Baart  Voorzitter kwaliteit en ontwikkeling

Steven Kalkman Voorzitter organisatie en communicatie

Jasper Westerbeek Afgevaardigde TC Jeugd in in ontwikkeling zijnde juniorenraad, Lettercoördinator B-teams

Jetske Marcelis Lettercoördinator B-teams

Wouter Vlieland Lettercoördinator C-teams

Hugo Faas Lettercoördinator E-teams

Machteld de Haan Lettercoördinator F-teams, Kangoeroes en Pukkies

Ben van Tol Lid en vervangend lettercoördinator D-teams

Jeroen vd Wolf Lid en vervangend lettercoördinator D-teams

Wanneer er iets speelt in jouw team is de lettercoördinator het eerste aanspreekpunt. Uiteraard kun je ook contact opnemen met één van de voorzitters, als je dat prettig vindt. We zijn allemaal bereikbaar op onderstaand mailadres.

Trainingen

Dit jaar werken we met vaste trainings- en coachbegeleiders voor alle teams in de D, E en F. Deze begeleider heeft vaak twee teams onder zijn of haar hoede en ondersteunt de (veelal jonge) trainers zowel op inhoudelijk- als op pedagogisch vlak. We hopen de trainers op deze manier bagage mee te geven om zich te ontwikkelen als trainer.

Verder werken we in de D, E en F met een groeps- en een teamtraining. De groepstraining staat onder leiding van een ervaren trainer in samenwerking met de teamtrainers. Dit zorgt voor gelijke ontwikkelingsmogelijkheden voor alle kinderen en heeft bovendien een lerend effect voor de teamtrainers, die kunnen voortborduren op deze stof.

Junioren

Zoals in de inleiding benoemt hebben we veel opzeggingen in de A5 en de A3 gehad, met name onder de jongens. Zo veel dat we de A5 hebben moeten terugtrekken. dat heeft ook weer tot opzeggingen geleid. We hebben de overige kinderen kunnen onderverdelen in senioren- en B-teams. Dat was niet wat we van tevoren bedacht hadden, maar we hopen dat de kinderen om wie het gaat het naar hun zin zullen hebben.

In de A3 kampen we door de opzeggingen ook met een tekort aan jongens. Terwijl we verder zoeken naar een permanente oplossing, hebben we voorlopig een oplossing gevonden met medewerking van de A2 jongens.

Oefenwedstrijden

Ook in de zaal heeft Hugo weer oefenwedstrijden kunnen regelen. Deze zullen plaats vinden op 9 en 16 november. De precieze indeling volgt nog, maar hou hier vast rekening mee.

De competitie in de zaal begint voor de B1 en C1 op 16 november, voor de overige teams op 23 november.

Afmelden

Wanneer je een wedstrijd niet kunt spelen meld je je af bij Yvonne Barbé als je in de A, B of C speelt. Straks in de zaal is er een andere wedstrijdsecretaris. Als je in de D, E of F speelt meld je je af bij Wim Boekhoven. Je kunt de contactgegevens hier vinden https://www.kvtop.nl/index.php/korfbal/vereniging-competitie/contact-wedstrijdzaken

Dat doe je uiterlijk woensdag voor de wedstrijd. Maar het wedstrijdsecretariaat vindt het fijn, als je dit zo ver mogelijk van te voren doet. Uiteraard kun je in geval van ziekte of een plotse blessure ook later afmelden. Let op! Ook als je in een selectieteam zit, moet je afzeggen bij bovengenoemde personen. Alleen melden bij je coach is niet voldoende!

Ook voor een training meld je je af: dat doe je bij de trainers. Ook daarbij geldt, dat je je afmeldt zodra je weet dat je niet kunt. Trainers bereiden de training voor en gaan daarbij uit van een aantal kinderen dat ze kunnen verwachten. Gewoon handig dus als je je vroeg afmeldt!

Wellicht overbodig om te melden, maar korfbal doe je met je team. Er wordt verwacht dat iedereen er in principe gewoon is. Bedenk altijd even of je iets kunt verzetten of ergens later kunt komen voor je je afmeldt voor een training of wedstrijd. Er wordt op je gerekend!

Ouderavond nieuwe leden

Voor ouders van nieuwe jeugdleden organiseren we op 26 september een informatieavond over het reilen en zeilen van TOP. Om 19.30 uur verwelkomen we je graag in de bovenkantine, waar we om 20.30 uur verwachten te kunnen afsluiten met een drankje.

Van harte welkom!

Namens de TC Jeugd,