Gemakkelijke overwinning voor TOP/SolarCompleet

Sassenheim. Op een zonovergoten sportpark speelde TOP/SolarCompleet de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Tegenstander Deetos kon het eerste kwartier partij geven en kwam zelfs even op een twee punten voorsprong. Daarna nam TOP het initiatief over en werd het een eenzijdige wedstrijd. Met rust (15-7) was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na rust bouwde TOP de voorsprong uit en kwam Deetos slechts 5 x tot scoren. Eindstand 25-12.

Na een voorbereiding die half augustus startte, was de selectie pas vanaf begin september compleet. Mick Snel, Nick Pikaar, Celeste Split en Barbara Brouwer sloten later aan vanwege het WK van TeamNL dat vorige maand in Durban werd gespeeld. Verder heeft Tim Flokstra, overgekomen van LDODK, de gelederen versterkt. Ook in de trainingsstaf hebben wisselingen plaatsgevonden. Ruben Boode is nu de assistent-coach naast Jan Niebeek en Timon Zuurmond en Bregtje van Drongelen zijn verantwoordelijk voor het tweede team.

Vorige week startte de competitie al met een verre uitwedstrijd tegen naamgenoot TOP (Arnemuiden). Tussen de enorme regenbuien door wist TOP een zakelijke en redelijk eenvoudige overwinning te boeken.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Deetos werden de WK-spelers gefeliciteerd met de WK-titel en in de bloemen gezet door voorzitter Ruud Westerbeek. Daarna kon het talrijke publiek, genietend van één van de laatste zomerdagen, zich opmaken voor de wedstrijd. Demi Postma en Tim Flokstra startten in de basis en speelden een prima wedstrijd. De eerste aanval was gelijk raak, Mick Snel was de doelpuntenmaker. De 2-1 was van Demi Postma die op tijd zag dat ze helemaal vrij stond onder korf. In de eerste fase vielen de doelpunten gemakkelijk, want na 6 minuten spelen was het al 4-4. Daarna was Deetos een korte fase beter en scoorde twee keer door zuiver schietende dames: 4-6. Deze achterstand was echter al snel weer weggewerkt door Demi Postma en na de 6-6 van Paul Anholts nam TOP afstand door met name Snel die heel scherp was en er bij 8-6 al vier had gemaakt. Gemakkelijk spelend schroefde TOP het tempo op en met veel herhalingen in de aanval en mooie goals (o.a. een prachtige one-hander van Anholts) bepaalde Jet Hendriks de ruststand op 15-7. Gezien het spelbeeld leek de wedstrijd bij deze stand al gespeeld.

Normaal gesproken neemt TOP bij zo’n voorsprong wat gas terug, maar deze wedstrijd ging er juist een schepje bovenop. Vooral het verdedigen op de ballijnen werd heel goed uitgevoerd, waardoor Deetos nog amper tot goede aanvallen kon komen en nog moeilijker tot scoren. Bij TOP liep het lekker en bijna alle basisspelers kwamen tot scoren. Frank Mostard opende gelijk na rust de score en Tim Flokstra wist op miraculeuze wijze de bal al vallend in de korf te krijgen. Thomas Tiggelman kwam in het veld en scoorde gelijk een vrije bal en hij bepaalde ook de eindstand op 25-12. Een lekkere overwinning voor TOP dat hiermee de koppositie deelt met de tegenstander van volgende week DOS’46.

Doelpunten: Mick Snel (6), Celeste Split (4), Paul Anholts (4), Tim Flokstra (3), Jet Hendriks (2), Thomas Tiggelman (2), Demi Postma (2) en Frank Mostard (2).

RVD190413untitled328.jpg