Darts

Darten bij TOP

Er wordt bij TOP ook regelmatig darts gespeeld. Voor optimaal dart plezier is er een darthoek met 2 borden ingericht in de kantine beneden. Met enige regelmaat worden er toernooien georganiseerd.

Het volgende toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 30 april 2016, aanvang 18:00 uur.
Kosten: € 5.-
Vooraf inschrijven via het onderstaande formulier. (vol=vol)

Darttoernooi 30 april 2016

Met 20 deelnemers was het weer een erg gezellig en geslaagd darttoernooi. Na een spannende loting, uitgevoerd door Mick Snel (die speciaal hiervoor een smoking had aangedaan), waren de 4 poules waarin gestreden zou worden bekend. Tijdens deze poulefase werd er door iedereen 4 wedstrijden van 3 legs 501 gespeeld, waarna de beste 4 spelers van elke poule zich konden plaatsen voor de knock-out fase. Hieruit kwamen uiteindelijk de volgende wedstrijden uit voort:

 

Jan den H. Paul v G.  
Paul v G.   Vincent R.
Kees W. Vincent R.  
Vincent R.    
Laurens G. Frank K.  
Frank K.   Frank K.
Mauk Sander H.  
Sander H.    

 

Na een aantal zeer spannende wedstrijden bleken Vincent en Frank de finale te gaan spelen om de felbegeerde dartstitel. Na een spectaculaire opkomst van beide darters was de finale uiteindelijk iets minder spectaculair en won Frank K. de wedstrijd met 4-0.

Gezien de vele enthousiaste reacties van zowel de deelnemers als diverse spelers die deze avond verhinderd waren, zal er dit jaar zeker nog een tweede toernooi georganiseerd worden!

Als laatste willen wij de Club van 100 bedanken voor hun bijdrage waardoor we op een aantal gehuurde professionele banen konden gooien, zodat iedereen aan de bar kon meekijken en hun favoriet van dichtbij konden aanmoedigen, toejuichen en toezingen.

Voor wie?

Alle TOP-leden van 14 jaar en ouder kunnen gebruik maken van de dartborden. Wel willen we iedereen verzoeken niet overdreven hard op het bord en de schuimrubberen rand te gooien, omdat hierdoor flinke beschadigingen kunnen ontstaan. Ook krijten of anderszins schrijven op het dartbord is natuurlijk niet toegestaan. Verder is het logisch dat als je klaar bent met darten en er niemand anders wil, alles weer in oude staat wordt hersteld: de spotjes uit en de beschermplaten weer recht op. Wanneer er meerdere mensen willen darten, kan er gewoon om de beurt een partijtje worden gegooid. Hier moet volwassen mee om worden gegaan. Als er twee mensen op ieder bord staan te gooien, betekent dit dus niet dat er niet meer door anderen gedart kan worden.

 

En wat nog meer... 

Voor optimaal dart plezier is er rond de borden een rand van schuimrubber bevestigd ter bescherming van de pijlen en de muur. Natuurlijk is het de bedoeling dat daar zo min mogelijk gebruik van wordt gemaakt, maar het geeft toch wat meer vertrouwen. Om extra slijtage van de pijlen te voorkomen zijn er 2 houten platen aanwezig. Deze platen dienen ter bescherming, maar zijn ook precies zo gemaakt dat als je met je voet tegen de rand gaat staan je op de goede afstand staat (2,37 meter). Verder zijn er 2 krijtborden opgehangen om de score op bij te houden en zijn er 2 spotjes gemaakt, zodat je altijd kan zien waar je in moet gooien. De spotjes kunnen aan en uit worden gezet met het trektouwtje dat in de hoek bij het raam hangt.

De dart commissie organiseert met enige regelmaat toernooien, voor deelname hieraan kan mogelijk een kleine bijdrage worden gevraagd.

Uitslagen en standen

Hoogste rotary uitgooi

Hoogste finish

Toernooiwinnaars

Frank K.

140

Tjalling C.

154

Jan 2003:

Paul K.

Sander v S.

138

Sander H.

140

Apr 2003:

Tjalling C.

Sander v S.

136

Jan den H.

120

Okt 2003:

Sander v S.

Frank K.

134

Stanley B.

119

Dec 2003:

Daniel H.

Timon Z.

130

Jan den H.

113

Apr 2004:

Kees W.

Eelko K.

128

 

 

Okt 2004:

Frank K.

Timon Z.

126

 

 

Okt 2005:

Sander H.

Frank K.

124

 

 

Mei 2006:

Steven B.

Bas v A.

122

 

 

Feb 2010:

Tjalling C.

 

 

 

 

Mei 2011:

Tjalling C.

 

 

 

 

Apr 2013:

Sander v S.

 

 

 

 

Apr 2016:

Frank K.

 

 

 

 

Okt 2016:

?