Beachkorfbal

Inschrijven voor beachkorfbal toernooien

De zomer komt er aan, beachkorfbal tijd. Je kunt je nu inschrijven voor het NK Beachkorfbal, maar ook voor het IKF Open Europees Kampioenschap Beachkorfbal. 

Opening beachveld op 29 mei

Sinds kort hebben korfbalvereniging TOP/Quoratio en volleybalvereniging VCS een schitterend beachveld op het sportcomplex van TOP/Quoratio. Beachvolleybal is al jaren een veel beoefende – en zelfs Olympische - sport en ook beachkorfbal is een fenomeen dat aan een enorme opmars bezig is.
Ruim een jaar geleden zijn afgevaardigden van TOP/Quoratio en VCS om de tafel gegaan om  mogelijkheden te onderzoeken voor de realisatie van een beachveld. Een jaar later zijn wij verheugd te kunnen melden dat het veld er inmiddels fantastisch mooi bij ligt! Het beachveld is tot stand gekomen door de inzet van vrijwilligers van beide verenigingen en de financiële steun van een aantal fondsen en sponsoren. Onze dank gaat uit naar de volgende fondsen en sponsoren: Schipholfonds, Rotaryclub Sassenheim, Biermarkt Sassenheim en Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds.

Werkzaamheden beachveld starten

Op dinsdag 14 april worden de werkzaamheden gestart van de aanleg van het beachveld. De aanleg van dit veld zal ongeveer een week in beslag nemen. Er worden rijplaten gelegd vanaf de hoofdingang tot aan het grasveld tussen de velden 1 en 2. Er wordt geprobeerd de ongemakken tot een minimum te beperken. Het is niet toegestaan op de machines te klimmen of zich te begeven op de bouwplaats. Dank je wel voor de medewerking.

Beachsportveld voor TOP en VCS

Het is TOP/Quoratio en volleybalvereniging VCS samen met belangrijke sponsoren gelukt om voldoende geld bij elkaar te krijgen voor de aanleg van een beachsportveld. Door een bijdrage van het Schipholfonds, Rabobank Bollenstreek, Rotaryclub Sassenheim en de Biermarkt Sassenheim is het beachsportveld mogelijk geworden. Een beachsportveld voor diverse beachsporten, zoals beachvolleybal en -korfbal.

TOP E1/E2 Nederlands Kampioen indoor beachkorfbal

Zaterdag 21 februari is onze E1/E2 Nederlands Kampioen indoor beachkorfbal geworden. In een spannende finale werd van Nieuwerkerk E1 gewonnen. In de poule was het nog 6-6,  maar de finale werd 5-4 voor onze TOPPERS. Alle ouders dachten 6-4, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Gefeliciteerd: Anne Peeters, Isabel, Jitte, Jenny, Anne Ras, Sven, Cristian, Bas, Tom en Julian.

Eerste euro's voor beachsportveld binnen

Op een wederom drukbezochte markt voor de bierfijnproever is de Biermarkt organisatie samen met vrijwilligers van beide verenigingen er in geslaagd om ca. 2000 euro binnen te halen voor het nieuw aan te leggen beachsportveld, wat gerealiseerd moet gaan worden op het TOP complex. TOP werkt met volleybalclub VCS aan voorbereidingen voor aanleg van het 'sport-strand' op het grasveldje tussen snelweg en veld 2. Het doneren van statiegeld van de glazen vormde een mooie start. De komende maanden wordt iedereen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen

Verslag beachkorfbal

Deelname TOP/Wereldtickets.nl aan KVS Beach challenge

Op 26 juni 2010 organiseert KVS Beach op het Scheveningse strand (onder de vuurtoren) voor de tweede keer de KVS Beach Challenge. Inmiddels is de poule-indeling van dit sterk bezette toernooi bekend. Poule A: Blauw-Wit/HavenFD, DVO, KVS en TOP/Wereldtickets.nl. Poule B: Fortuna/MHIR, KVS Beach, PKC/LukassenBoer en SKF. Na de poulefase starten om 16.00 uur de halve finales. De finale wordt om 18.30 uur gespeeld. Voorafgaand aan de finale vindt om 17.00 uur onder leiding van topschutter Leon Braunstahl (TOP/Wereldtickets.nl) een clinic plaats voor alle geinteresseerde jeugd. Voor meer info: www.kvsbeach.nl.

4 juli Beachkorfbalclinic door Leon Braunstahl

Op 4 juli a.s. vindt de KVS Beach Challenge plaats op het Scheveningse strand voor de vuurtoren. Aan dit toernooi nemen verschillende Korfballeague en hoofdklasse ploegen deel. Voorafgaand aan de halve finales zal Korfballeaguespeler en topschutter Leon Braunstahl een clinic geven voor de jeugd. De clinic begint om 16.30 uur. Deelname is gratis!