IKF Europa Cup 2019

TOP naar finale Europa Cup

De laatste horde is genomen, in de halve finale tegen Trojans uit Engeland was er heel weinig tegenstand en zo gaat TOP weer naar de finale. Het Belgische Boeckenberg is daarin de tegenstander. 

Bij TOP startten Sanne en Frank niet. Op hun plek speelden Demi en Wessel. Het duurde lang voor TOP op stoom kwam, want de 0-1 van Jet stond na vijf minuten spelen nog steeds op het scorebord. De tweede aanval had beduidend minder moeite want twee aanvallen werden met een goal afgesloten, waarbij de 0-3 van Mick weer zo’n heerlijke combi met Paul was. Trojans kwam pas in de tweede 8 minuten tot de eerste goal, waarna TOP al snel uitliep naar 1-7. De 2-7 werd gevierd, maar Barbara en Celeste bepaalden de ruststand op 2-9. Na rust weer goals van beide dames maar dan in omgekeerde volgorde. Die eerste fase na rust was de beste en de mooiste van de wedstrijd. Mooie goals, lange aanvallen en goed spel. Het was duidelijk dat het spreekwoordelijke potje bij de Trojans leeg was. De doelpunten die nog werden gemaakt (slechts 3) werden met luid gejuich begroet, maar het was Top dat op alle fronten beter was en met haast speels gemak uit kon lopen naar een eindstand van 5-20 met als toetje een heerlijk blok van Nick. Een score die je eigenlijk niet verwacht bij een halve finale, maar hiermee werd wel de eerste horde genomen, een plek in de finale. 

De finale is nog niet uitverkocht, dus wie nog tijd en zin heeft morgen ...we kunnen jullie steun goed gebruiken. Aanvang 19.00 uur. 

 

programma 12 januari FINALS DAY

Share