IKF Europa Cup 2019

Europacup 2019

Gaat Top/SolarCompleet voor de derde titel op rij? Dat lijkt zo gewoon, maar blijft toch bijzonder, want een prijs winnen gaat niet vanzelf.

In korte wedstrijden en twee op een dag moet alles op tijd op zijn plek vallen. En eigenlijk kun je als topploeg en titelverdediger alleen maar verliezen. Dan is het fijn om een brede selectie te hebben om de belasting te kunnen verdelen en, niet onbelangrijk, een fijne supportersgroep om de ploeg ondersteunen.

 

TOP -Pegasus


TOP begon tegen Pegasus, de kampioen van Duitsland. Op voorhand werd een lastige wedstrijd verwacht tegen deze ploeg die een aantal internationals heeft en vooral ook een tomeloze inzet. Die inzet was er duidelijk, vaak op het randje en TOP had er flink wat moeite mee. In uitgelokte overtredingen ging de ploeg in eerste instantie teveel mee en zo was het twee benutte strafworpen later zomaar 0-2 achter. Bas was scherp opgestaan en schoot 2 uit 2, een lekkere binnenkomer in zijn EC-cup debuut. Een prachtige assist van Sascha op Wessel betekende de eerste voorsprong in de wedstrijd en Demi schoot ook lekker raak van afstand. Maar het bleef vooral in het tweede aanvalsvak moeizaam gaan, veel plaatsfouten en onrustig spel. Pegasus profiteerde daarvan en kwam weer langszij. Thomas nam de rol van aanjager heel serieus en scoorde twee keer, waardoor TOP toch met 6-4 de rust inging.
Na rust benutte Wouter een stip en het kleine gaatje was geslagen. Maar Pegasus gaf niet op en het was tijd om met wissels de rust in de ploeg te brengen. Na de 8-6 van Wessel kwamen Frank en Barbara in het veld en de lijnen werden duidelijk uitgezet. En die lijn was in dit geval Bas in stelling brengen en dat lukte, het definitieve gaatje werd geslagen, zeker toen met de tweede gemiste strafworp van Pegasus het verzet definitief was gebroken. Zo maakte Pegasus ook kennis met Frank, want hij was overal en onderschepte veel ballen. De wedstrijd eindigde zoals hij voor Top begon, met twee goals van Bas. Eindstand 14-6. Het was niet best, maar de winst telt. Helaas was er nog een ernstige blessure van een Pegasusheer die per brancard het veld moest verlaten. We wensen hem veel beterschap!

 

TOP - Brno


Wedstrijd 2 was met de basis van TOP 1. Zo kon er weer geoefend worden in de nieuwe vakopstellingen. Brno maakte zich vooraf weinig illusies en wilde vooral plezier hebben. Die doelstelling nam TOP over, met daarbij het accent op veel schieten en onderscheppingen. Dat lukte vanaf minuut 1. Vooral Frank en Celeste waren in het eerste kwart loepzuiver en de combinaties in de beide vakken waren prachtig om naar te kijken. De vaste groep TOP-supporters kregen toch nog een hele aardige wedstrijd te zien waarbij het na de eerste 8 minuten spelen al wel 10-2 stond. In de volgende 8 minuten gebeurde er weinig, behalve dat Frank zich verstapte en uit voorzorg naar de kant ging. De TOP-dames kregen heerlijk veel ruimte om maar te blijven vuren en dat leverde vooral bij Celeste en Barbara vaak een goal op. Met 13 damesgoals hadden de meiden een mooi aandeel in de score. Met een ruststand van 14-5 was de wedstrijd al lang gespeeld, maar vooral Bas en Mick hadden er nog veel zin in. De 22-7 was een pass van Mick vanuit het achterveld in de verdediging naar Bas in de aanval bij de achterlijn. Prachtig! Ook invaller Thomas deed nog mee in de score die zo opliep naar een mooie eindstand van 25-8.

 

Dag 2


Budapest - TOP


Hoe lastig het is om een goede wedstrijd te spelen als je een hele matige tegenstander hebt bleek ook nu weer. Je bent als ploeg zoveel beter, maar het lukt maar niet om te scoren. De aanvallen waren prima, maar de afronding miste, zelfs een stip werd gemist. Pas na 5 minuten brak Roos de ban, gevolgd door de 0-2 van Wouter. De Hongaarse ploeg had veel moeite om de bal rond te spelen en ging door de verdedigende druk regelmatig door de schotklok. Bij 0-4 viel de eerste tegengoal, waarna TOP verder uitliep naar 1-9 waaronder twee mooie one-handers van Bas en Wouter. Thomas had er zichtbaar plezier in en was heel scherp met zijn schoten. Hoe kon het ook anders met een persoonlijke supporter aan de kant met shirtnr 11 als spandoek. Met rust was het al 2-10. In de tweede helft kwam Nick in het veld voor Wessel en zijn eerste bal was tegen de bal, het was ff wennen, maar toen Thomas en hij elkaar eenmaal hadden gevonden was het genieten van de mooie acties en het samenspel. Het vak wat gisteren moeite had, liet zien dat het veel beter kon en dat het leuk is om te korfballen en.......te winnen. Eindstand 9-18 en een plek in de halve finalešŸ¤©
 

Share