IKF Europa Cup 2018

 

Update finaledag: En we zijn weer thuis ...

En dan is het weer voorbij, we zijn weer thuis. Met (haast vanzelfsprekend) de beker, die tot enkele weken geleden in de kantine stond, maar via Platja d’Aro weer teruggevlogen is. Met een echt TOP-vliegtuig, volgens een ontwerp dat wellicht door Transavia gebouwd gaat worden. Over de wedstrijd zelf is al veel gezegd en geschreven, dus de vliegende stoel, 4 gele en een rode kaart, het wat moeizame begin, daarna het kwaliteitsverschil uitgedrukt en de fantastische invalbeurt van Wouter, blijven hier verder achterwege. Wat minstens zo belangrijk is om te benoemen: de hechte spelersgroep, de goede sfeer, spelers die zich positief lieten zien en hun kans grepen, topscorers, de vele enthousiaste TOP-supporters die de ploeg achterna reisden en positief aanwezig waren tijdens het hele toernooi, een mooi eindfeest en als kers op de taart de cup met de grote oren (meningen zijn niet verdeeld, hij is niet mooi). Alweer komt daarop de naam van TOP, een prestatie om trots op te zijn. 

De finaledag begon heel rustig en de spelersgroep had de tijd om rustig naar de wedstrijd toe te werken. De staf oefende alvast de balvaardigheid op de golfbaan, terwijl de spelers de tijd vulden met spelletjes, een wandeling door de grote winkelstraat van Platja d’Aro (speciaal voor Jet de Mango bezochten) en gezellig kletsen. Een lekkere pastamaaltijd als lunch was een goede voorbereiding op de wedstrijd. Daarna de voorbespreking die kort en krachtig was met wat aandachtspunten en mogelijke opstellingen. Ruim op tijd werd richting sporthal vertrokken en daarom kon er nog worden genoten van de strijd om de derde en vierde plek. Benfica werd luid aangemoedigd door de TOP-supporters die er al in grote getale waren. Helaas kostte de inhaalraces (tot 3x toe een 3 punten achterstand wegwerken) teveel kracht en zo behaalde de Duitse ploeg Pegasus voor het eerst in de historie de derde plek.

Inmiddels was de zaal volgestroomd met nog meer rood/witte supporters, van AKC, want zij hebben dezelfde clubkleuren als TOP. De sfeer zat er goed in. Vanwege “paalproblemen” begon de wedstrijd ruim een half uur later, maar dat kwam de sfeer alleen maar ten goede. Zoals al gezegd is er veel geschreven over de wedstrijd zelf. AKC speelde nogal fysiek en probeerde TOP uit de wedstrijd te halen. Jammer was dat het AKC-publiek op een gegeven moment op alle beslissingen en blessurebehandelingen van TOP-spelers met een boe-geroep reageerde. Jammer dat zij hun energie niet staken in het aanmoedigen van hun ploeg. De sfeer zat er aan TOP-zijde wel goed in en het verbaasde mij hoeveel Toppers de moeite hadden genomen om naar Spanje af te reizen, heel gaaf!! Na een vervelende blessure voor Paul kwam Wouter in het veld. Een droom-invalbeurt, want uit 9 (denk ik) pogingen 5 x scoren, daar kun je alleen maar van dromen. Zonder daarbij de teamprestatie te kort te willen doen, was het Wouter, samen met Mick die ook niet te stoppen was, die de voorsprong steeds verder uitbreidden. Het laatste kwartier speelde TOP een gewonnen wedstrijd. Bij  28-21, met voor de vierde keer dit toernooi Thomas die de eindstand bepaalde, kon het feest beginnen en hoe... Na de ceremonie, onder begeleiding van een opzwepende drumgroep, werd het feest met de supporters gevierd. Tot in de kleine uurtjes werd er uitbundig feestgevierd, met dank aan alle TOPPERS en de organisatie.

 

Vandaag in het vliegtuig vol Toppers en de beker werd het een rustige vlucht, want velen gebruikten de tijd om wat bij te slapen.

 

De 31 editie van de Europa Cup is alweer voorbij. De beker staat weer voor een jaar in de kantine…..

 

Spelers, staf, supporters en thuisblijvers die meeleefden/meekeken, heel hartelijk dank voor de mooie dagen!!

Share

Promo Europa Cup 2018

Europa Cup 2018 afterparty

Zsa Zsa party

Tickets Europa Cup 2018

Donderdag 11 jan 6 Euro
Vrijdag 12 jan 6 Euro
Zaterdag 13 jan 8 Euro
3-day ticket 18 Euro

 

Note: You can buy and book your tickets sending an e-mail to: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Europa Cup 2018 Locatie

Alle wedstrijden worden gespeeld in het Palau d’Esports i Congressos in Platja d’Aro.

Het volledige adres is:

Palau Esports i Congressos

Plaça Europa, s/n
17250 Platja d'Aro, Catalonia
Spanje

 

Deelnemers Europa Cup 2018

Country Club
BELGIUM AKC Luma
CATALONIA CK Vallparadis / Assessoria
CZECH REPUBLIC Ceske Budejovice
ENGLAND Trojans Korfball Club
GERMANY SG Pegasus Rommerscheid 1991 e. V.
HUNGARY 1908 SZAC Budapest
NETHERLANDS TOP/SolarCompleet
PORTUGAL Núcleo de Corfebol de Benfica