IKF Europa Cup 2018

 

Update EC2018: dag 2

Wedstrijddag 2 zit erop en het zal niemand verrassen dat TOP beide wedstrijden ruim heeft gewonnen daarmee zaterdag in de finale staat tegen AKC uit België. Maar ook al is TOP huizenhoog favoriet, ze moeten het maar wel doen.

Dat gebeurde in ieder geval in de twee wedstrijden die op dag 2 gespeeld moesten worden. “Kokend warm” was de term die vaak werd gebruikt en dat de spelers er zin in hadden was wel duidelijk. Naast de winst in de wedstrijden is er nog een onderlinge strijd gaande om de topscorerstitel. Zowel Thomas, Wouter en Mart deden daarvoor goede zaken. In de wedstrijd tegen KCC Sokol uit Tsjechië, een ploeg van een iets ander kaliber dan de KCC bij ons in in de competitie, werd zo kokend warm begonnen dat het na een paar keer knipperen met je ogen al 8-0 stond. Onder luid gejuich van een grote groep enthousiaste schoolkinderen en natuurlijk ook ons eigen TOPpubliek kon de ene na de andere mooie goal worden genoteerd. Daniël deed mee en een ochtendwedstrijd beviel hem blijkbaar goed, want met heel veel energie was hij overal in het veld te vinden. Hij staat waarschijnlijk tegenwoordig vroeger op. De ruststand van 15-6 was een duidelijke. Deze wedstrijd zou gewonnen worden.

Na rust kwam Thomas in het veld en zijn 1e schot was gelijk raak. Linda en Mart benutten de vrije ballen 100% en ook Lara had haar vizier weer lekker op scherp. De doorbraak van Tessa was een mooie, maar de 25-7 van Mart verdiende de titel “mooiste goal”. Je moet hem gezien hebben! Thomas eindigde waar hij mee begon en bepaalde de eindstand op 30-11.   Een mooie overwinning.

Om 18.00 uur was door de resultaten in de poulewedstrijden Benfica de tegenstander in de halve finale. Een ploeg die al heel lang bij elkaar speelt en veel verschillende lengte van spelers heeft. De tegenstander van Mick was zelfs groter, terwijl de heer van Paul tot zijn schouder kwam. Barbara kwam zelfs aan rebounden toe. Het inschieten van TOP was veelbelovend, de ene na de andere bal ging erin. De eerste aanval leverde dan ook gelijk een doelpunt op, na een lange aanval schoot Celeste raak. Benfica deed gelijk hetzelfde. Een mooi blok van Paul en de bal ging naar Sanne die scoorde. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, daarna kwam TOP steeds beter in zijn spel en Benfica kon niet  meer bijblijven. Paul, aangemoedigd door dochter Saar, speelde een lekkere wedstrijd met veel goals en assists. Het vak van Celeste, Paul, Nick en Barbara liet bij vlagen zien hoe mooi korfbal kijken en spelen kan zijn. Ze wisten elkaar regelmatig blindelings te vinden en met een hoog baltempo en veel variatie werd gemakkelijk gescoord. Voor rust waren de topdames al goed voor 9 goals en Fenna stond ook weer heerlijk van afstand te vuren. Bij rust was het alweer 13-5.

Na rust was het Micktime. Hij benutte zijn eerste wedstrijd op dit toernooi optimaal en liet zijn klasse zien door 5 x te scoren. Bij 18-7 was het wisseltijd en Thomas kreeg weer de kans om aan zijn doelpuntenaantal te werken. Hij pakte de kans en scoorde nog 3 keer. Het slotakkoord was voor Barbara (2) en Fenna: 27-13. En met dit resultaat kan er achter stap 1 een kruisje worden gezet, de FINALE is bereikt!

Share

Promo Europa Cup 2018

Europa Cup 2018 afterparty

Zsa Zsa party

Tickets Europa Cup 2018

Donderdag 11 jan 6 Euro
Vrijdag 12 jan 6 Euro
Zaterdag 13 jan 8 Euro
3-day ticket 18 Euro

 

Note: You can buy and book your tickets sending an e-mail to: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Europa Cup 2018 Locatie

Alle wedstrijden worden gespeeld in het Palau d’Esports i Congressos in Platja d’Aro.

Het volledige adres is:

Palau Esports i Congressos

Plaça Europa, s/n
17250 Platja d'Aro, Catalonia
Spanje

 

Deelnemers Europa Cup 2018

Country Club
BELGIUM AKC Luma
CATALONIA CK Vallparadis / Assessoria
CZECH REPUBLIC Ceske Budejovice
ENGLAND Trojans Korfball Club
GERMANY SG Pegasus Rommerscheid 1991 e. V.
HUNGARY 1908 SZAC Budapest
NETHERLANDS TOP/SolarCompleet
PORTUGAL Núcleo de Corfebol de Benfica