IKF Europa Cup 2018

 

Update Europa Cup 2018 : TOP/SolarCompleet op koers

Even een berichtje vanuit Platja d’ aro waar we inmiddels halverwege dag 2 zijn gevorderd. Een goede sfeer, mooi hotel, heerlijk weer met veel zon, fijne groep en het belangrijkste alweer drie wedstrijden die zijn gewonnen. Wedstrijden waarin het soms lastig was om tot goed spel te komen, maar waar de kwaliteit steeds op tijd naar boven kwam en het dan weer een genot was om naar te kijken. 

Maar om bij het begin te beginnen: de eerste wedstrijd tegen Trojans Korfball club. TOP moest duidelijk even wennen en kwam zoals wel vaker het geval is wat langzaam op gang. De rebound was onvoldoende verzorgd en de schoten waren te kort. Zo kon Trojans zomaar op een 0-2 voorsprong komen. Fenna en Thomas die beiden in de basis begonnen, lieten zien er duidelijk wel zin te hebben en de stand werd vrij snel gelijk getrokken. Nog 1 x kwam Trojans op een voorsprong, maar na de 3-3  van Nick liep Top uit naar een 3-9 ruststand met nog een mooie one-hander van Daniel die de bal afving en gelijk scoorde.
Na rust ging Top door en met goals van Barbara, Fenna en Daniël. TOP liet de bal soms te lang rondgaan en moest meer gaan schieten. Nick begreep de boodschap en met een droog schot en een mooi afstandsschot van Fenna was de voorsprong 14-6. De mooie 17-9 van de ingevallen Wouter was het sein voor Trojans om te gaan wisselen. Toen brak een op zijn zachtst gezegd opmerkelijk moment aan, want Barbara kreeg een tegenstander die haar dubbele leeftijd en nog wat jaren ouder was en het verzoek om het rustig aan te doen (?).Toch ook wel mooi, op die leeftijd nog in actie komen op een EC-toernooi. De eindstand werd uiteindelijk 20-10, stap 1 was gezet.
In wedstrijd 2 was SG Pegasus de tegenstander. TOP was inmiddels gewend en warmgedraaid en de eerste minuten werd de tegenstander overlopen. Schieten, schieten, schieten werd zuiver uitgevoerd en in een paar minuten speeltijd was het al 3-0. Fenna was weer heerlijk op dreef en er was geen houden aan voor haar tegenstander. Pegasus gooide na de slechte beginfase alle schroom van zich af en ging heel zuiver schieten. Ze hadden heel weinig kansen nodig en Top was even van slag, maakte onnodige overtredingen en kregen strafworpen tegen. Zo werd het onnodig best een spannende eerste helft waarin Pegasus verschillende keren tot op 1 doelpunt naderde. Wessel nam de ploeg op sleeptouw en zorgde er met oa twee goals voor dat TOP toch met 14-10 de rust inging. 
Na rust had Fenna het regelmatig aan de stok met de scheidsrechter en haar tegenstander. Maar, met stoom uit de oren deed ze waar ze heel goed in is, scoren en strafworpen versieren. De tweede helft is verder ladiestime voor wat betreft de score. Zowel Linda, Tessa kwamen op het formulier en Lara, die zo baalde dat ze aan de verkeerde kant van de achterlijn stond dat ze drie keer in korte tijd scoorde. Het publiek schreeuwde de ploeg naar de 30 goals en Mart vond dat geen probleem: eindstand 30-20. Wedstrijd 2 in de pocket.
Vervolgens de officiële opening: de gastheer van het toernooi had er alles aan gedaan om het een mooie opening te laten zijn. Optredens van jeugdig (korfbal) talent kregen de handen op elkaar en alle deelnemers kregen een tas met nuttige inhoud en een aandenken. Daarna gezamenlijk de dag afgesloten.

Share

Promo Europa Cup 2018

Europa Cup 2018 afterparty

Zsa Zsa party

Tickets Europa Cup 2018

Donderdag 11 jan 6 Euro
Vrijdag 12 jan 6 Euro
Zaterdag 13 jan 8 Euro
3-day ticket 18 Euro

 

Note: You can buy and book your tickets sending an e-mail to: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Europa Cup 2018 Locatie

Alle wedstrijden worden gespeeld in het Palau d’Esports i Congressos in Platja d’Aro.

Het volledige adres is:

Palau Esports i Congressos

Plaça Europa, s/n
17250 Platja d'Aro, Catalonia
Spanje

 

Deelnemers Europa Cup 2018

Country Club
BELGIUM AKC Luma
CATALONIA CK Vallparadis / Assessoria
CZECH REPUBLIC Ceske Budejovice
ENGLAND Trojans Korfball Club
GERMANY SG Pegasus Rommerscheid 1991 e. V.
HUNGARY 1908 SZAC Budapest
NETHERLANDS TOP/SolarCompleet
PORTUGAL Núcleo de Corfebol de Benfica