IKF Europa Cup 2017

Laatste EC vlog: Thimo sluit het toernooi

Thimo's verslag over de laatste dag van het toernooi en over de finale tussen TOP/Quoratio en Boeckenbergh.

Interview met burgemeester en voorzitter van KNKV

Donderdagavond werden na de openingsceremonie de burgemeester van Teylingen en Rob Meijer, voorzitter van de KNKV geinterviewd door BO Omroep.

Vlog dag 4: Ivo bezoekt de vrijwilligers op het EC

Player of the match – 14 januari

Na afloop van elke wedstrijd nomineren beide teams een speler van het andere team als Player of the Match. Elke wedstrijd is er een sponsor die een bijdrage heeft geleverd aan het toernooi. De Players of the Match gaan na afloop op de foto met de sponsors.  Ook zijn er bedrijven die balsponsor per wedstrijd zijn. 

Op zaterdag waren de volgende bedrijven sponsor van de Player of the Match en balsponsor. 

VLOG dag 3 Mijn naam is Henk

TOP pakt zijn derde Europacup

TOP/Quoratio heeft zijn derde Europacup binnen. In Sassenheim versloeg de favoriet de al verwachte tegenstander Boeckenberg uit België met 37-27.

Met nog ruim twee minuten op de klok nam Jan Niebeek een laatste time-out. Terwijl de hele selectie elkaar omarmde droeg de trainer de spelers op om ‘er nog een mooi feestje van te maken’. Dat was eigenlijk niet nodig want de hele wedstrijd was al een feest geweest.

Spannend was het niet. Even dreigde er korfballend helemaal niets aan te worden toen TOP heel snel met 3-0 voor kwam. Boeckenberg kwam terug tot 6-6 waarna de Belgen redelijk in het spoor mee konden. Bij rust leidde TOP weliswaar met 17-13 maar had daarmee de partij nog niet gewonnen.

Na de hervatting liep het verschil snel op, ook omdat bij Boeckenberg de score stokte. TOP was over het geheel de betere ploeg met individueel betere spelers en gevarieerder spel. Toch dwongen de Belgen sympathie af door hun inzet. Bovendien had het een paar uitstekende spelers paraat waarvan Jesse de Bremaeker met 15 goals een mooie herinnering zal overhouden aan de finale.

TOP kan terugkijken op een finale die dan wel niet spannend was maar wel aantrekkelijk en sportief. En daarmee paste de wedstrijd in een memorabel toernooi dat een prima organisatie kende en daardoor uitstekend verliep.

Interview omroep BO met BiBi

Gedurende de Europa Cup dagen besteed omroep BO (Bollenstreek Omroep) veel aandacht aan het toernooi. Afgelopen donderdag hebben ze Bibi gesproken, die we jullie niet willen onthouden.

VLOG dag 3 Danny Buning

Vandaag de vlog van Danny, selectie speler van TOP. Hij maakt een rondje langs de selectie tijdens de voorbereidingen van de wedstrijd op Donderdag de 13e. Veel plezier.

Player of the match - vrijdag 13 januari

Na afloop van elke wedstrijd nomineren beide teams een speler van het andere team als Player of the Match. Elke wedstrijd is er een sponsor die een bijdrage heeft geleverd aan het toernooi. De Players of the Match gaan na afloop op de foto met de sponsors.  Ook zijn er bedrijven die balsponsor per wedstrijd zijn.

VLOG dag 2 Tessa Hielkema

Nieuwe vlog op dag 2. Tessa Hielkema volgde vandaag de kinderen van de basisscholen De Rank en de Kinderburg die op bezoek kwamen in de Korf om de wedstrijd TOP/Quoratio tegen Kocaeli University Sport Club te bekijken.

 

Player of the match – donderdag 12 januari

Na afloop van elke wedstrijd nomineren beide teams een speler van het andere team als Player of the Match. Elke wedstrijd is er een sponsor die een bijdrage heeft geleverd aan het toernooi. De Players of the Match gaan na afloop op de foto met de sponsors.  Ook zijn er bedrijven die balsponsor per wedstrijd zijn.

Op donderdag waren de volgende bedrijven sponsor van de Player of the match en balsponsor.

Officiële openingsceremonie van IKF Europa Cup 2017

Na toespraken van de burgemeester van Teylingen, de voorzitter van KNKV en de CEO van IKF was het IKF Europa Cup toernooi donderdagavond officieel geopend. De negen ploegen werden voorgesteld aan het publiek, pers, supporters en genodigden. Via de livestream was gisteren de ceremonie te volgen. Ook de komende dagen zijn de wedstrijden van de Europa Cup te volgen via  http://www.worldkorfball.org/

 

Basisscholen komen op bezoek in de Korf

Natuurlijk missen de kinderen van de basisschool hun gymles maar naar een wedstrijd kijken van de Europa Cup is toch wel veel leuker. 

VLOG Steven Baart op de eerste speeldag

Volg vlog tijdens Europa Cup 2017

Voorbereidingen gestart. De tent staat!

Ook Westerbeek Bulb Company een van de sponsors

Westerbeek Bulb Company is een bekende bloembollenexporteur in de Bollenstreek voor de Noord-Amerikaanse markt. Ze staan voor kwalitatief hoogwaardige producten, service en betrouwbaarheid. Kwekers uit Nederland maar ook uit Frankrijk, Israël en Chili leveren topkwaliteit bollen aan Westerbeek die ze vervolgens direct verscheept naar de Noord-Amerikaanse glastuinders. Meer informatie vind je op de website www.westerbeekbulb.nl.

Sponsorballen actie, hoe kan jij ook mee doen

De sponsorballen (slechts 5 euro per stuk) worden verzameld door spelers , waarmee een persoonlijke ballen-meter gevuld wordt. Speler begint in zijn ondergoed, en verzamelt een steeds completere outfit. Van sokken tot brace en van shirt tot trainingspak. Wanneer de outfit compleet is, kan de speler de zaal in en start zijn (virtuele) korfbalcarrière. Het uiteindelijk doel is een plek in Oranje. Via deze link kan je de club steunen door jouw favoriete speler of speelster van TOP te sponsoren.

Een sponsor heeft de keuze om vermeld te worden of anoniem te blijven. Onder de kopers van de ballen worden mooie prijzen verloot. Waaronder een Samsung tablet en originele IKF wedstrijdballen!

Ook QFC en Sam Sign haken aan als sponsor van de IKF Europa Cup

Twee aansprekende organisaties hebben zich aangesloten als sponsor van de IKF Europa Cup. Zowel QFC als Sam Sign zijn geen onbekende partijen als het gaat om het ondersteunen van de korfbalsport.

 

QFC is een administratie- en belastingadvieskantoor, dat een toegevoegde waarde levert aan ondernemers en particulieren. Zij combineren jarenlange ervaring op het gebied van financieel advies met een zeer persoonlijke aanpak. Dat doen zij aan MKB-ondernemingen, ZZP'ers en particulieren. En met de drie peilers Qualitas, Flexibilitas en Communicatio (kwaliteit, flexibiliteit en communicatie) weet je gelijk het ontstaan van de bedrijfsnaam. Op de website van QFC staat meer over het team achter QFC.

 

Het in 1999 door Patrick Lauwerens opgerichte familiebedrijf Sam Sign is geen onbekende onderneming als het om korfbal gaat. Zo leverden zij de fraaie sponsorwalls die je binnen de Korf kunt terugvinden. Maar ook het beletteren van voertuigen (carwrapping), het ontwikkelen en monteren van reclameborden, gevelreclame en bannerframes behoren tot de portfolio. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Sam Sign

Graag pinnen tijdens het IKF Europa Cup toernooi

Het is gemakkelijk voor jou, want je hoeft geen contant geld op zak te hebben. Voor de barmedewerkers is het een stuk sneller en gemakkelijker. En voor de organisatie scheelt het veel werk en administratie.  

Nieuwe sponsor: Austrian Alpine Chalets

Austrian Alpine Chalets is de eigen verkooporganisatie van de Oostenrijkse bouwmaatschappij Almdorf Bauträger. In ruim 25 jaar hebben zij meer dan 500 chalets gebouwd in tientallen projecten op diverse locaties in Oostenrijk. Het unieke aan onze chalets is de grote flexibiliteit in ontwerp en meerwerk. U selecteert het project en het grondstuk en daarna het type huis wat u erop wilt laten bouwen. De basis huisontwerpen zijn op een eenvoudige wijze uit te breiden en kunnen daarom gemakkelijk aan uw wensen worden aangepast. Bekijk de projecten op de website http://austrianalpinechalets.com/nl/

 

Spetterende afterparty met Komen Lopen

Zaterdag 14 januari is er een supergave afterparty in de sporthal De Korf. Komen Lopen, een van de  populairste coverbands van Nederland, komt optreden. Om 17.00 uur is de finale van het IKF Europa Cup Korfbal 2017. Na de wedstrijd en de sluitingsceremonie zal het feest gaan beginnen.

De band Komen Lopen is uniek ! Slechts één contrabas, één gitaar, één trommel en drie stemmen. Dat is alles wat de drie broers Ruud, Wijnand en Maarten van der Meer nodig hebben om een waanzinnig optreden neer te zetten. In de afgelopen jaren hebben zij zich ontwikkeld tot een ijzersterke akoestische coverband: honderden optredens rijk, niet voor de hand liggend repertoire en een heerlijke, ontwapenende presentatie…
Dit wil je niet missen!
Zaterdag 14 Januari vanaf 20:00 uur - Gratis entree

Heerlijke maaltijden van Warung Catering Services tijdens toernooi

 

Warung Catering Services is gespecialiseerd in het bereiden van gerechten en maaltijdcomponenten uit de Surinaamse en Indische keuken. Elke dag opnieuw bereiden onze Surinaamse en Indische koks gerechten met liefde en passie. Op basis van bewezen en reeds lang bestaande recepturen, wordt er gewerkt met kwalitatief goede en verse ingrediënten waarbij er geen concessie wordt gedaan aan de smaakbeleving. Authenticiteit is één van de kernwaarden van het bedrijf.

 

 

FourTrans nieuwe sponsor IKF Europa Cup

FourTrans wenst iedereen tijdens de IKF Europa Cup (maar ook daarna) veel sportieve en efficiënte kilometers. FourTrans is onderdeel van FourICT B.V. en heeft zich volledig toegelegd op de automatisering binnen de transport sector. Op basis van ons motto “gemaakt voor en door de transportsector” is er een betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing gerealiseerd ter ondersteuning van de planning en de administratieve processen binnen uw transportonderneming. Meer informatie staat op de website http://fourtrans.nl

Afzegging UKK WUM Warszawa (Polen)

We hebben informatie van het IKF ontvangen over een late annulering van de uitgenodigde club UKK WUM Warszawa (Polen) bij de IKF Europa Cup 2017. Hoewel de IKF Competition Committee de afgelopen weken in contact is geweest met een aantal andere clubs op basis van de reserve- lijst, is dit zonder succes gebleken. Op deze zeer korte termijn verkrijgen van een andere deelnemer aan dit belangrijke IKF toernooi was niet mogelijk. Daarom kan het IKF Competition Committee helaas niet langer wachten met het formeel informeren van de deelnemende clubs. Het IKF heeft besloten door te gaan met 9 deelnemende clubs. Het programma is hierop aangepast.

Op dit moment wordt er nog onderhandeld over de eerste wedstrijd op de laatste finale dag, dus we wachten op nadere informatie over dit onderwerp.

IKF Europa Cup 2017 op social media

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IKF Europa Cup 2017 nieuws? Volg ons dan ook op Facebook en/of Instagram: ikf_europacup_2017

Ook Investia Vastgoed en Flynth Lisse sluiten zich aan als sponsor

Met de wetenschap dat de IKF Europa Cup over drie weken van start zal gaan in Sassenheim, hebben ook Investia Vastgoed en Flynth zich aangesloten als sponsor van dit unieke sportfestijn.

Investia Vastgoed

Investeren in architectuur en ontwikkelen op maat, dat is waar Investia voor staat! Als vastgoedontwikkelaar en risicodragende partij richt Investia zich op ruimtelijke ontwikkelingen op het gebied van wonen en werken in zowel het binnenstedelijke als landelijk gelegen gebied. Hierbij staat de beleving en de kwaliteit van de ruimte en leven centraal. Dit alles met respect voor de eindgebruiker, historische waarden en met oog voor de toekomst.

 

 

Flynth adviseurs en accountants

Ondernemend, zo kun je TOP/Quoratio zeker noemen. Zelfs de organisatie van het IKF Europa Cup Korfbal 2017 pakt deze club met beide handen aan. Flynth heeft wel iets met ondernemers. Want ondernemen inspireert ons. Het maximale halen uit uw ondernemerschap. Continuïteit en groei creëren, nieuwe mogelijkheden benutten. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel vestiging Lisse (088-2367300) en vraag naar Paul van Beek of Renzo van Leeuwen AA. Met deze sponsoring steunt Flynth graag de organisatie van de Europa Cup2017 en al haar vrijwilligers.

Rabobank Bollenstreek sluit zich aan als sponsor van IKF Europa Cup

Een aandeel in de Bollenstreek. Actief in uw omgeving, samen met onze leden en klanten. Dat is de Rabobank. Met deze krachtige slogan sluit ook de Rabobank zich aan als partner van de IKF Europa Cup Korfbal die van 12 t/m 14 januari zal plaatsvinden in Sassenheim. Rabobank Bollenstreek biedt financiële expertise dichtbij op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. Dit geeft het fundament om voor klanten levenslang de financiële partner te zijn en te praten over financiële oplossingen in elke levens- of ondernemingsfase. Centraal in onze dienstverlening staat onze coöperatieve mentaliteit 'samen bereik je meer dan alleen'​.

W-ij sponsor van de IKF Europa Cup Korfbal 2017

W-ij is naast supporter en sponsor van TOP/Quoratio ook sponsor van het IKF Europa Cup Korfbal 2017.

W-ij levert dagelijks topsport door bedrijven in NL te ontzorgen op het gebied van afval en energie. Mede-eigenaar van W-ij Paul van der Nagel: ”Met onze diensten ontzorgen wij bedrijven en instellingen volledig op het gebied van energie en afval. Door het sponsorschap van dit unieke evenement proberen wij de organisatie van de IKF Europa Cup Korfbal een klein beetje te ontzorgen.”

Toegangsprijzen

De toegangs prijzen voor de wedstrijden zijn door de organisatie bekend gemaakt. 

 

Donderdag en Vrijdag (per dag) €   4,-
Zaterdag (Finale dag) € 10,-
Passe-partout (3 dagen pas, toegang tot alle wedstrijden) € 15,-

 

Deze prijzen gelden voor zowel leden als niet leden van TOP en excl. E-ticket kosten. Kinderen t/m 4 jaar genieten van gratis entree.

E-ticket verkoop zal plaats vinden via deze website en start binnenkort. Dus hou de website in de gaten voor meer informatie. 

 

Bij een uniek sportfestijn hoort een unieke trailer!

Heb jij de nieuwe promo van de IKF Europa Cup 2017 al gezien?

Vind jij de promo ook zo leuk, deel en like dan dit bericht. Of zet de link ook op jouw Facebook pagina. Gewoon doen.

Europa Cup afgelopen?… Alles weer schoon :-)

Wie komt ons op zondag 15 januari helpen met schoonmaken? Na het IKF Europa Cup toernooi  hebben we jouw hulp ook hard nodig. De kantine moet er weer op en top uitzien. Hoe meer hulp er is, hoe sneller we klaar zijn. Wij zorgen uiteraard voor heerlijke koffie en wat lekkers voor de hulptroepen!
Help jij een paar uurtjes mee? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uniek sponsorpakket IKF Europa Cup 2017

Heeft u altijd al eens op een international platform willen acteren?

De organisatie heeft een uniek sponsorpakket samengesteld waarmee u uw bedrijf of organisatie tijdens dit unieke evenement in het sportieve zonnetje kunt plaatsen.

10 auto´s van het Motorhuis tijdens IKF Europa Cup Korfbal 2017

Het Motorhuis stelt 10 auto’s beschikbaar tijdens de IKF Europa Cup Korfbal 2017 om de deelnemers te vervoeren gedurende het toernooi. De 10 deelnemende ploegen kunnen erop rekenen dat zij iedere dag heen en weer vanaf hun verblijf in de Bollenstreek naar de sporthal De Korf gebracht zullen worden.

social media 

      

 

Deelnemende teams en poule-indeling

Poule A  
Club Korfbal Vallparadis / Assessoria Catalonië
Korfbal klub Brno Tsjechië
Szentendrei Kiniszi Honvéd SE Hongarije
TOP/Quoratio Nederland
Kocaeli University Sport Club Turkije
   
Poule B  
Boeckenberg Korfbal Club België
Trojans Korfball Club Engeland
KV Adler Rauxel e.v. Duitsland
Núcleo de Corfebol de Benfica Portugal