TOP Jeugdtoernooi

Al meer dan 10 jaar organiseert TOP 1 week voor aanvang van de nieuwe competitie een jeugdtoernooi. De laatste jaren bestaat het toernooi uit 10 poules met de eerste en tweede teams van de B t/m F leeftijdsklassen. Doordat iedere poule uit 4 teams bestaat en relatief lange wedstrijden worden gespeeld, vormt dit een ideale voorbereiding voor verenigingen met teams in de hoogste klassen.

Programma jeugdtoernooi 2018

Klik hier voor het programma en hier voor de geheel nieuwe mobiele versie!! van het zestiende jeugdtoernooi dat zaterdag 1 september wordt gehouden. KVS, de Meervogels en Die Haghe komen met hun jeugdselectieteams op bezoek. Dat betekent dat we weer met 10 poules gaan spelen, te weten:
B1, B2, C1, C2, D1, D2, E1, E2, F1 en F2.

Jeugdtoernooi 1 september 2018

TOP jeugdtoernooi

Met het schoolkorfbal en jubileum nog tegoed, kijken we ook al weer vooruit naar de start van het nieuwe seizoen.

Verslag jeugdtoernooi 2015

 We kunnen weer terugkijken op een zonovergoten, misschien wel iets te warm, jeugdtoernooi waarmee het seizoen weer echt van start is gegaan. Na iedere wedstrijd kwamen de scheidsrechters met rode koppen en nat van het zweet de bestuurskamer weer in, maar gelukkig heb ik geen vervelende berichten over oververhitte spelers gehoord. Bij de clinic ging het er ook fanatiek aan toe met leuke spelvormen onder leiding van de selectie.
De bekers en de taarten werden dit jaar verdeeld tussen de teams van TOP en Fortuna, al ging er door een misverstand ook een beker en taart naar KVS. Dat foutje gaan we nog herstellen. Al met al weer een geslaagd toernooi waarbij ik iedereen die onder deze warme omstandigheden een bijdrage heeft geleverd heel hartelijk wil danken. 
Tot volgend jaar!
De jeugdtoernooi commissie

Verslag jeugdtoernooi 2014

 Na een wat kil begin met een paar korte buitjes eindigde het jeugdtoernooi onder prima omstandigheden met af en toe een lekker zonnetje. Prima weer dus om lekker te ballen en te wennen aan de nieuwe veldafmetingen en de nieuwe regels van het 4korfball voor de E en F teams.  Nieuw dit jaar was ook de clinic die door de selectie werd gegeven en veel enthousiaste reactie opleverde. Aan het eind van de dag bleek dat alle deelnemende verenigingen één of meer bekers en bijbehorende taarten gewonnen hadden.
Onze dank gaat uit naar de vele handen die het toernooi weer mogelijk hebben gemaakt.

Tot volgend jaar.
Namens de jeugdtoernooicommissie
Mike

Jeugdtoernooi 30 augustus 2014

 Zaterdag 30 augustus wordt dan het twaalfde jeugdtoernooi bij TOP gehouden. Net als vorig jaar komen Fortuna en de Meervogels weer met hun jeugdselectieteams op bezoek en is KVS terug na een jaartje afwezigheid. Verder verwelkomen we 3 ploegen van Velocitas. Dat betekent dat we weer met 10 poules gaan spelen, te weten:
B1, B2, C1, C2, D1, D2, E1, E2, F1 en F2.

 

Jeugdtoernooi 2012 weer een geslaagde start van het seizoen

 Na het waterballet van vorig jaar beloofden de weersvooruitzichten op woensdag niet veel goeds. Gelukkig viel het zaterdag uiteindelijk allemaal heel erg mee. Tussen 9 en 10 was het nog wat nat, maar bij het eerste fluitsignaal brak de zon door en was het heerlijk weer om te spelen. Tussendoor moesten we 10 minuutjes de boel even stilleggen voor een korte hoosbui, maar daar bleef het dan ook bij. Onder prima weersomstandigheden werd in 10 poules gestreden om de bekers.
KVS kwam dit jaar sterk naar voren met winst in zowel de beide D en F-poules. Fortuna pakte de winst in beide B-poules en TOP was de sterkste in de C en E. Voor Meervogels was er helaas geen beker, hoewel ze er heel dicht bij waren. In de C2 poule viel de beslissing pas na strafworpen! De taart was net als de afgelopen jaren toch weer voor TOP en met een kantine vol smullende kinderen sloten we het toernooi met een zeer tevreden gevoel af.
Ik wil iedereen weer heel hartelijk bedanken voor de hulp om dit toernooi mogelijk te maken. Volgend jaar gaan we op voor alweer de 11e editie!
Mike

Jeugdtoernooi 2011 valt in het water

Het begin van de zaterdag was nog best redelijk: het opbouwen verliep droog en ook de eerste bezoekende ploegen zochten een plekje langs het veld zoals dat hoort bij een toernooi. Vanaf de tweede ronde kwamen de eerste spetters al en begon het in de verte te rommelen. Tijdens ronde 5 begon het echt te hozen en moesten we de wedstrijden stilleggen. Met een overvolle kantine vol natte en kleumende kinderen en velden die compleet blank stonden, moesten we helaas besluiten het toernooi verder af te gelasten. Best een lastige beslissing, maar voor de veiligheid en gezondheid van de spelers denk ik de enig juiste.
Ik wil iedereen weer bedanken voor het vele werk dat is verzet om dit toernooi te realiseren: scheidsrechters, barmedewerkers, EHBO en het komisch omroepduo Kees en Tjalling.
Volgende jaar is de tiende editie, ik reken dan op stralende zon!
Namens de jeugdtoernooicommissie,
Mike