Blog bestuur

Blog bestuur

Regelmatig schrijft een van de bestuursleden van TOP een artikel over het wel en wee binnen de vereniging voor dit blog.

Wanneer is bekend wanneer we spelen?

Bovenstaande vraag hoor ik regelmatig. 

Het korte antwoord is dat eind augustus de competitiewedstrijden voor september en oktober bekend worden (eerste helft veld), begin november de competitiewedstrijden van half november tot en met maart (zaalcompetitie) en eind maart de competitiewedstrijden van april tot en met juni (tweede helft veld).

 

De reden dat de wedstrijden niet in een keer voor het hele seizoen bekend zijn, is dat het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) en ook TOP/SolarCompleet een zo gelijkwaardig mogelijke competitie willen. Daarom wordt de poule-indeling van de zaal mede gebaseerd op de uitslagen van de eerste drie wedstrijden op het veld. De poule-indeling voor de tweede helft veld wordt op zijn beurt weer mede bepaald op basis van de eerste resultaten in de zaal.

 

Aan de andere kant is het goede nieuws dat de zaterdagen waarop de officiële competitiewedstrijden gespeeld gaan worden tot wel anderhalf jaar van tevoren worden vastgesteld en gepubliceerd. In maart 2019 is het schema van de zaterdagen waarop er wel en niet gespeeld wordt tot en met juni 2021 al bekend.

 

Naast de officiële door de KNKV georganiseerde wedstrijden organiseert TOP/SolarCompleet ook zelf nog wedstrijden, bijvoorbeeld oefenwedstrijden of (deelname aan) toernooien.

Nog een aantal tips:

  • via de knkv app kan je makkelijk de officiële competitiewedstrijden van een of meer favoriete teams aan je agenda koppelen.
  • kijk echter ook altijd in het schema op de website van TOP/SolarCompleet, want daarin staat aanvullend hoe laat het verzamelen is voor vertrek, wie rijdt of de wedstrijd fluit en mogelijk ook de laatste wijziging die nog niet door het KNKV verwerkt is. Bovendien staan hierin ook de oefenwedstrijden en toernooien vermeldt die TOP/SolarCompleet organiseert.
  • Voor de competitieplanning lang vooruit kijk je hier: https://www.knkv.nl/competitie/wedstrijdzaken/competitieschema (zie ook vorige link onderaan bij de wedstrijdschema’s op de website van TOP/SolarCompleet). Voor de meeste teams geldt dat zij moeten kijken in de kolom ‘breedtekorfbal’. Hou er wel rekening mee dat TOP/SolarCompleet een tekort aan zaalruimte heeft waardoor er in de zaal in de praktijk toch veel op de uitwijkweekenden wordt gespeeld en in poules van 7 ben je 2 van de 14 speelronden vrij. Ook organiseert TOP/SolarCompleet vaak een week voor de start van de veld- en zaalcompetitie oefenwedstrijden.

 

Bert Wilbrink

Bestuurslid TOP/SolarCompleet, met onder andere als aandachtsgebied het wedstrijd- en breedtekorfbal.

 

 

Share