Blog bestuur

Blog bestuur

Regelmatig schrijft een van de bestuursleden van TOP een artikel over het wel en wee binnen de vereniging voor dit blog.

TOP arbitrage meter

Wekelijks publiceren we een update van de rompregeling arbitrage om bewustwording van de uitdaging op arbitragevlak te vergroten. Help jij ons door een wedstrijd te fluiten, te begeleiden of te beoordelen? Van F-jes tot senioren, neutraal of bij TOP, we kunnen versterking overal gebruiken. 

Enige tijd geleden berichtte ik dat we voor de zaalcompetitie afstevenden op een grote boete en puntenaftrek (lees hier). Door de bereidwilligheid van ruim een handvol TOP-ers die extra neutrale wedstrijden hebben gefloten, hebben we dit 'gat' grotendeels weten te dichten en houden we een boete over zonder sportieve sancties. Niet zoveel aan de hand, zou je denken. Het probleem van het scheidsrechters tekort is hiermee zeker niet opgelost. Het feit dat een aantal scheidsrechters buiten de deur floot, maakte de puzzel om de 15 tot 20 thuiswedstrijden te bemensen nóg moeilijker. Ook op het veld hebben we nog een flink aantal wedstrijden neutraal te fluiten of beoordelen. Door onze junioren die geen team trainen of coachen op te leiden tot (jeugd)scheidsrechter, hebben we een stap in de goede richting gezet. Toch blijkt dit niet voldoende om a) het programma thuis makkelijk gevuld te krijgen en b) om boetes en potentieel puntenaftrek te voorkomen door scheidsrechters door te laten stromen naar 'buiten'.

 

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wim van Dommelen 

 

Arbitragemeter veld, stand van zaken april'19

 

 

Share