Blog bestuur

Blog bestuur

Regelmatig schrijft een van de bestuursleden van TOP een artikel over het wel en wee binnen de vereniging voor dit blog.

Slecht weer protocol

Doorgaans denken we bij het slecht weer protocol aan winters weer, sneeuw en ijzel. Echter, 

de huidige weerbeeld geeft ons ook een reden om te communiceren over aangekondigd slechte weersomstandigheden. Wanneer het weer zorgt voor gevaarlijke situaties onderweg naar de training of op het veld bij de training, maak dan voor jezelf de afweging of je veilig bij de training kunt komen en ook weer thuis kunt komen na afloop. Stem ook af met je train(st)er(s) of de training doorgaat.

 

Kijk voor actuele waarschuwingen op https://www.knmi.nl/waarschuwingen

 

In het geval dat onweer zich binnen 3 kilometer bevindt of bij een gevoel van onveiligheid door het (on)weer; stop met trainen en schuil in de kleedkamers of kantine (indien deze open is). In geval van onweer geldt hetzelfde criterium als bij wedstrijden zoals vastgelegd in het reglement van wedstrijden 4.8 van het KNKV: '… in het geval dat onweer zich op een afstand van 3 km of minder bevindt. De afstand kan globaal gemeten worden door de tijd vast te stellen tussen het zien van de bliksemflits en het horen van de donder. Indien dit minder dan 10 seconden bedraagt, is het onweer binnen 3 km afstand.'

Share