Blog bestuur

Blog bestuur

Regelmatig schrijft een van de bestuursleden van TOP een artikel over het wel en wee binnen de vereniging voor dit blog.

Voorstellen Vertrouwenscontactpersonen TOP/SolarCompleet

Sinds kort heeft TOP eigen vertrouwenscontactpersonen. Zij zijn alle drie opgeleid om binnen deze functie te functioneren.

 

Bron: NOC NSF
De vertrouwens(contact)persoon (VCP) is binnen de sportclub het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag. De VCP is er voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur, etc. Deze persoon biedt binnen de club een luisterend oor, geeft raad en verwijst door naar geschikte hulp. De VCP is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Veel verenigingen en alle - bij NOC*NSF aangesloten – sportbonden hebben zo’n vertrouwenscontactpersoon aangesteld. Ze wijzen de weg bij vragen en kunnen actief meedenken over preventieve maatregelen.

Binnen de vereniging heeft de VCP een neutrale positie. De VCP wordt geacht te handelen volgens een vast protocol. Het is niet de bedoeling dat de VCP het probleem van de melder overneemt, inhoudelijk begeleidt of zelf onderzoek doet. De VCP maakt wel melding van een probleem of incident bij het bestuur. Dit gaat via een rapportage-systeem waarbij de gegevens geanonimiseerd zijn en dus niet door andere partijen zijn terug te leiden tot een persoon. Alle informatie die de VCP ontvangt, wordt vertrouwelijk en zoveel mogelijk anoniem behandeld.

 

Mocht je contact willen zoeken met één van onze vertrouwenscontactpersonen kan dat via de mail of via de telefoon. Onderstaand vind je hun contactgegevens en stellen zij zich voor:

 


Ciska van ’t Hert

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06- 3813 9320

Ik geef training aan de jeugd. En zo nu en dan begeleid ik een wedstijd als JWL’er/scheidsrechter. Verder mag ik bij TOP graag een balletje slaan op de tennisbaan. Ik werk als rechercheur bij de politie.

 


Anouk KnopsDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-5202 0490

 

Ik ben Anouk Knops, 33 jaar. Heb altijd met veel plezier gekorfbald bij TOP vanaf de kangoeroes tot en met de selectie. Sinds 2013 korfbal ik niet meer, maar ik ben wel regelmatig bij TOP te vinden. Ik ben niet-praktiserend arts en in het dagelijks leven werk ik als beleidsadviseur.


 

Arnoud Kok

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-1439 9025

 

Ik ben woonachtig in Den Haag met mijn vrouw Jessica en kinderen Olivier (2006) en Sophie (2008). Onze hond Bastogne maakt het gezin compleet. Ik werk sinds 2007 als gymleerkracht bij de Leo Kanner Onderwijsgroep en sinds 2014 ook als vertrouwenspersoon voor de gehele stichting; zowel voor collega’s, ouders als leerlingen. 
Als korfballer ben ik actief geweest bij TOP van 1993 tot en met 2002. Daarna heb ik nog een aantal jaar in Voorburg bij VEO gekorfbald.

Op afstand ben ik nog steeds een volger van (top)korfbal, maar mijn kinderen hebben beiden gekozen voor gymsport; Olivier doet aan trampolinespringen en Sophie turnt, allebei bij Pro Patria in Zoetermeer. Mijn sportieve hobby op dit moment is hardlopen, waarbij ik train om jaarlijks een marathon te kunnen lopen.

Share