Blog bestuur

Blog bestuur

Regelmatig schrijft een van de bestuursleden van TOP een artikel over het wel en wee binnen de vereniging voor dit blog.

VOG: ook binnen TOP

Het is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Veiligheid binnen sportverenigingen. Uiteraard heeft dit binnen ons bestuur ook een prominente plaats op de agenda. Om goed om te gaan met de veiligheid van de jeugd en de vrijwilligers heeft het Ministerie van Justitie hier een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) regeling voor in het leven geroepen. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Justis (Justis is een dienst van het ministerie van Justitie en geeft de VOG uit) screent (rechts)personen die een VOG aanvragen en geeft de VOG's af.

Achter de schermen zijn wij druk bezig geweest met zaken voor te bereiden voor deze regeling. Wij streven ernaar om al onze vrijwilligers te voorzien van een gratis VOG. We starten met het bestuur, de coaches van de jeugd en de jeugdscheidsrechters en rollen dit daarna verder uit binnen de vereniging. Voor meer informatie kun je terecht op de website: https://www.justis.nl/producten/vog/GratisVOGvoorvrijwilligers/index.aspx

 

Wij sturen de betrokkenen de komende weken een aparte mail met informatie en een stappenplan. Zorg ervoor dat je DigiD hebt om de aanvraag af te ronden. Deze kun je aanvragen op https://digid.nl/aanvragen.

 

Vraag je niet tijdig een gratis VOG aan of krijg je geen positieve verklaring dan heeft dit een effect op de mogelijkheden om binnen TOP vrijwilligerstaken uit te voeren. Vanzelfsprekend gaan we hier vertrouwelijk mee om en worden waar nodig onze vertrouwenspersonen betrokken. Deze aanvraag kost je niets, behalve wat tijd en het geeft aan dat wij met elkaar de veiligheid van onze jeugd en onze vrijwilligers belangrijk vinden. Mocht je nog vragen hebben dan kun je Bibi mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar  06-40649792.

Share