Blog bestuur

Blog bestuur

Regelmatig schrijft een van de bestuursleden van TOP een artikel over het wel en wee binnen de vereniging voor dit blog.

Beste TOPPERS

Een paar weken geleden kon het beloofde interview met de drie nieuwe bestuursleden, Ruud Westerbeek, Bibi Nieuwenhuijsen en Patrice de Vos helaas niet doorgaan. Nu blijkt, dat een nieuwe datum plannen bijna een onmogelijke opgave is, gaat het te lang duren. We hebben dan ook besloten om ons zelf op een meer traditionele manier voor te stellen. Hoewel we alle drie al een tijdje ‘meedraaien’ bij TOP, is het goed om iets meer van ons te weten te komen. Allereerst Ruud en Bibi aan het woord.

 

Ruud Westerbeek (1959), de voorzitter sinds 29 september j.l. Hiermee volg ik Hans Oudshoorn op die de afgelopen vijf jaar de voorzitter van TOP is geweest. Ik ben geboren en getogen in Sassenheim, vanaf mijn achtste of negende jaar al lid van TOP, begonnen in de pupillen en alle leeftijdscategorieën  doorlopen, tot ongeveer mijn twintigste. Toen begon mijn carrière in de bloembollenexport en was vaak een paar maanden achtereen op reis naar de Verenigde Staten. Hierdoor kwam de korfbal op een tweede plan te staan voor mij. Mijn sportieve hoogtepunt bij TOP is geweest in mijn junioren tijd. We hadden een zeer getalenteerd twaalftal (drie vakken) en hebben in 1976 meegedaan aan het NK Junioren in Zwolle, waar we helaas tweede zijn geworden achter Drachten J1. In die juniorentijd speelde ik met een aantal bekenden die nog steeds regelmatig bij TOP te zien zijn, o.a. Hanneke, toen mijn vriendin en nu mijn vrouw, Jacqueline Winter (Westerbeek), Peter Winter en ook Hans Oudshoorn. Onze trainer was Hans van Zonneveld en Rob Meijer was toentertijd onze coach!

Hanneke en ik hebben twee kinderen, Mieke en Kees. Ook zij hebben hun partner bij TOP gevonden. Sinds mei zijn Hanneke en ik oma en opa geworden van Vik, de zoon van Mieke en Stanley.   

Halverwege de jaren ’90 ben ik weer wat actiever geworden binnen  de club, Mieke en Kees zaten toen in de F-jes en Hanneke was hun trainer/coach. Toen TOP van de Menneweg verhuisde naar ons huidige complex aan de Sportdreef, ben ik voorzitter geworden van de Kantine Commissie, heb dat met veel plezier zeven jaar gedaan samen met Hanneke, die nog steeds een belangrijke kracht is binnen de KC.

Na de Kantine Commissie heb ik zitting genomen in de Commerciële commissie en heb meegemaakt en meegeholpen met het opzetten van de prachtige CC zoals die nu staat. Peter Winter en ik hebben samen de Club van 100 opgericht. Ook een niet meer weg te denken fenomeen (bedoel hiermee de Club van 100 smiley ), waarmee we ieder jaar prachtige dingen kunnen doen voor zowel de topsport als de breedtesport. Denk hierbij aan de dug-outs, bijdragen aan TOP-kamp, terrasmeubilair, inrichting kantine, shirts voor de Kangoeroes etc.

Bij het opzetten van het kledingfonds ben ik nauw betrokken geweest, met ideeën van de toenmalige sportkleding leverancier, hebben we voor elkaar gekregen dat alle TOPPERS in het zelfde wedstrijdshirt spelen. Nu lijkt dat vanzelfsprekend, maar er zijn tijden geweest dat er heel wat verschillende jaartallen en typen TOP shirts in één team gedragen werden.

Het voorzitterschap van de Materiaal commissie heb ik na een jaar of acht over gedaan aan Peter Tiggelman. De komende jaren staat er heel wat te gebeuren qua onderhoud en/of nieuwbouw, uitbreiding, nieuwe veldindeling en wellicht uitbreiding van de sporthal ‘de Korf’, al dan niet met een tweede hal. Allemaal heel veel werk en het mag duidelijk zijn dat dit niet te combineren is met de functie voorzitter van deze mooie club. Ik ben tenslotte ook nog fulltime werkzaam, heb mijn eigen bloembollenexport bedrijf in Noordwijkerhout. Ik reis nog steeds vrij veel voor zaken, zeker vier keer per jaar naar Amerika.

Binnen het bestuur ben ik de voorzitter, vooral interne zaken. Ik blijf nauw betrokken bij de CC en de Materiaal commissie. Ook ga ik me inzetten voor het TOP tennis, samen met de TTC doen we ons best om deze tak van sport bij TOP belangrijk te houden!

Het is natuurlijk een hele eer is om voorzitter te zijn van de regerend Nederlands en Europees Kampioen Korfbal, maar dit is niet de reden dat ik deze functie aanvaard heb. Met de al zittende bestuursleden en de twee  nieuwe bestuursleden, Bibi en Patrice, ben ik er van overtuigd dat we een prachtig bestuur vormen, waarmee we de uitdagingen aankunnen. Ik heb er zin in!

Groeten,

Ruud Westerbeek     

 

Beste TOPPERS,

Ook ik (Bibi) draai al een aantal jaren mee binnen de vereniging. Ik zou het eens exact uit moeten zoeken, maar terugdenkend aan mijn begin bij de Welpen (nu Kangoeroes) denk ik dat ik het 30 jarig lid zijn ondertussen ook wel heb aangetikt. Ondanks ik al een jaar of 15 niet meer speel, ben ik sociaal lid gebleven.
Mijn actieve vrijwilligersbestaan binnen TOP is begonnen met schoolkorfbal. Menig Sassenheimer is op voorheen Koninginnedag wakker geworden met mijn stem. Na 17 jaar dit gedaan te hebben ben ik 1 of 2 jaar teambegeleider bij TOP 1 geweest en heb ik op wat bardiensten na tijdelijk wat afstand genomen.
De meeste van jullie zullen mij kennen als Korfbal League manager, dat ben ik 3 jaar geweest. In 2015 ben ik daarmee gestopt toen ik moeder werd van Guus. Ik ben getrouwd met Sander, en samen met zijn dochter en zoon Larissa en Keano is hij ook regelmatig bij TOP te vinden. Larissa is sinds kort lid geworden bij PKC omdat zij het korfballen erg leuk vond.

Wij wonen in Barendrecht, niet helemaal naast de deur, maar ik combineer mijn bezoekjes bij TOP graag met een bezoekje aan mijn ouders en zus die in Sassenheim wonen. 
Na jaren binnen de recruitment en de evenementenbranche gewerkt te hebben, heb ik sinds afgelopen juli een “pauze “ingelast in mijn carrière. Dit houdt in dat ik nu thuis ben met Guus en ik geniet daar enorm van. De komende tijd ga ik me weer rustig oriënteren op een nieuwe baan.

Afgelopen januari heb ik me bezig gehouden met de organisatie van de Europacup, een mooie klus met een goed resultaat, wat we als club met elkaar hebben neergezet. Om op deze manier weer bij de club betrokken te zijn heb ik als erg leuk ervaren. Je ziet weer met een verse blik wat een mooie dynamiek er heerst binnen TOP en dat er zoveel vrijwilligers zijn die zoveel voor de club over hebben.
Binnen het bestuur zal ik me voornamelijk gaan bezig houden met externe zaken, lees het KNKV, gemeente en overige betrokkenen. Daarnaast ga ik me bezig houden met de evenementen, vrijwilligers en PR/Communicatie.
Ik hoop jullie snel te zien!

 

Groet,

Bibi Terlouw (Nieuwenhuijsen)

Share