Pers

Persbericht: TOP/SolarCompleet hervat veldcompetitie met winst: 25-19 (12-11)

Sassenheim. Op een zonovergoten sportpark op een splinternieuw kunstgrasveld hervatte TOP/SolarCompleet de veldcompetitie. Na een hele korte voorbereidingsperiode waarin maar 2 keer incompleet getraind kon worden werd gespeeld tegen DVO uit Bennekom. Bij TOP ontbraken 2 basisspelers en zij werden vervangen door Alon Keizer en Thijs van der Zaag, de kersverse landskampioenen bij de A-jeugd. Na een stroef begin waarin TOP maar moeilijk tot goed spel kon komen had DVO steeds een voorsprong. Vanaf 4-9 kantelde de wedstrijd langzaam en had TOP een antwoord op met name de spits van DVO. Vanaf 10-10 nam TOP het initiatief en met rust stond er een minimale voorsprong op het scorebord (11-10). Na rust was TOP vooral door 8 damesgoals de betere ploeg. DVO kwam geen moment meer echt in de wedstrijd alhoewel het bij 20-18 nog heel even spannend was. Mick Snel maakte aan alle spanning snel een einde met twee goals uit twee aanvallen. Uiteindelijk werd de wedstrijd nog ruim gewonnen met 25-19. TOP behoudt hiermee de koppositie in de Ereklasse.

 

Bij TOP ontbraken Jet Hendriks en Nick Pikaar in de basis. Hun vervangers Alon Keizer en Thijs van der Zaag werden ingepast en zij speelden na een wat aarzelend begin een prima wedstrijd waarin beiden ook nog tot scoren kwamen. De eerste 20 minuten waren voor DVO dat in spits Gert Jan Meerkerk een makkelijke doelpuntenmaker had. In no-time had hij er al vijf gemaakt. Het TOP-vak dat tegen Meerkerk speelde had het zowel verdedigend als aanvallend lastig, maar na een omzetting in de verdediging ging het ook in dat vak beter lopen. Frank Mostard had verdedigend meer controle en zijn tegenstander scoorde nog maar 1 keer. Celeste Split wist de korf als vanouds steeds gemakkelijker te vinden en Mick Snel was in het andere vak, samen met Barbara Brouwer, zuiver in de afronding. Vanaf 6-10 kwam TOP langzaam in de wedstrijd en er waren in korte tijd vier goals op rij te noteren: Sanne Jousma, Frank Mostard, Alon Keizer en Mick Snel met de 10-10. Vervolgens schoot Split TOP naar de eerste voorsprong. Drie matige aanvallen met balverlies gaven DVO de gelegenheid om weer gelijk te komen. Net voor rust benutte Barbara Brouwer een kans, op prachtig aangeven van Paul Anholts en zo was daar weer de voorsprong van 11-10.

 

Na rust liet TOP zien de betere ploeg te zijn. Beide vakken deden het verdedigend prima en de aanvallen werden met regelmaat succesvol afgerond. De goal met 1 hand van Paul Anholts, na een pass onderdoor van Brouwer was een prachtige en de achterwaartse doorloopbal van Snel was een genot om naar te kijken. DVO probeerde met een aantal wissels de wedstrijd te kantelen, maar dat lukte niet. Invaller Siem van Osnabrugge gaf zijn invalbeurt nog meer glans door uit zijn eerste schot te scoren. Door een aantal snelle goals van TOP in de eindfase was de eindstand wellicht iets geflatteerd, maar de winst was een terechte. Eindstand 25-19. 

 

Doelpunten: Celeste Split (7), Mick Snel (5), Barbara Brouwer (4), Frank Mostard (3), Paul Anholts (2), Thijs van der Zaag, Alon Keizer, Siem van Osnabrugge en Sanne Jousma

Share

Meer informatie en contact met de club


TOP PR Team

Ron Thoms

Tessa Hielkema

Tessa Winter

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


TOP PR Korfbal League

Bibi Terlouw

Ron Thoms

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.