Pers

Persbericht: TOP/SolarCompleet sluit competitie swingend af: 36-25 (18-6)

Sassenheim. Met een klinkende overwinning heeft TOP/SolarCompleet de reguliere competitie afgesloten. Het publiek werd getrakteerd op een korfbalshow die vooral in de eerste helft vele mooie momenten opleverde. Tegenstander Blauw Wit was figurant in deze wedstrijd die bij rust (18-6) al was gespeeld. De tweede helft nam TOP een fase wat gas terug waardoor Blauw Wit de stand nog iets dragelijker kon maken. Mick Snel en Nick Pikaar waren on fire en schoten samen maar liefst 23 keer raak. De eindstand was een mooie 36-25 waarmee TOP de competitie afsluit met de eerste plek. Het spel om de knikkers gaat nu echt beginnen want de komende twee weken wordt er in de playoff’s gestreden om een plek in de finale op 13 april in Ziggo Dome. TOP speelt daarin tegen Fortuna dat als vierde eindigde.

 

De wedstrijd begon met een mooi eerbetoon vanuit TOP aan Blauw Wit clubicoon Marc Broere. Hij stopt na dit seizoen na vele jaren op het hoogste niveau. Met een staande ovatie van het publiek werd hij nog een keer in het zonnetje gezet.

 

Over het eindresultaat van de wedstrijd liet TOP vanaf bal 1 geen twijfel bestaan. Na het matige optreden van vorige week van het eerste aanvalsvak was dit vak vanuit minuut 1 heel scherp. Er was een opvallende rol voor Celeste Split. Normaal gesproken in de spits, was zij nu veelvuldig onder de korf te vinden en strooide zij met passes waaruit vooral vakgenoot Mick Snel (13 x) vaak wist te scoren. Het was mooi om te zien dat er werd gezocht naar de beste aanvallen en kansen. In het andere vak was Nick Pikaar (10x) trefzeker vanuit strafworpen en mooie acties. Hij werd gekozen tot “Erima player of the match”. Frank Mostard startte heel sterk tegen zijn oude club en met twee goals in korte tijd beloofde het een mooie avond voor hem te worden. Helaas raakte hij korte tijd daarna geblesseerd aan de kuit en moest hij worden vervangen door Wessel van Noort. De wissel had gelukkig weinig invloed op het spel, want TOP bleef gemakkelijk scoren en vooral ook goed spelen. Er stond een team in het veld dat voor en met elkaar wilde spelen. Blauw Wit, waarvoor niets meer te halen viel in de competitie, kwam geen moment in de wedstrijd en had ook nog wat pech in de afronding. De eerste 10 goals van TOP kwamen uit handen van de heren, maar daarna ging ook Jet Hendriks, die maar heel weinig kansen nodig had voor 5 goals, zich met de score bemoeien. Het aanvalsspel van TOP was een genot om naar te kijken en er lukte heel veel. Beide vakken wisten elkaar soms blindelings te vinden en ook verdedigend was het in de eerste helft met veel onderscheppingen een hele goede wedstrijd. Bij rust was het al 18-6. 

 

Na rust was het gelijk Sanne Jousma met een mooie doorloopbal en binnen de minuut kwam daar ook een goal van Blauw Wit bij. Opvallend was dat pas in de 38e minuut Blauw Wit de 10e goal scoorde. Het was knap dat daar in de laatste twaalf minuten nog 15 goals bij kwamen. Dat lag deels ook aan TOP dat iets minder geconcentreerd ging spelen. Bastiaan Overwater kwam Wessel van Noort aflossen en gaf zijn invalbeurt nog glans met twee goals. De winst was voor TOP dat hiermee de competitie met een hele mooie wedstrijd afsloot. Een wedstrijd die veel vertrouwen geeft voor de playoff-strijd.

 

De eerste playoff-wedstrijd tegen Fortuna wordt gespeeld op zaterdag 30 maart in sporthal De Korf. De return in op 6 april bij Fortuna. Mocht de stand daarna gelijk zijn, dan volgt een beslissende wedstrijd op dinsdag 9 april.

Share

Meer informatie en contact met de club


TOP PR Team

Ron Thoms

Tessa Hielkema

Tessa Winter

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


TOP PR Korfbal League

Bibi Terlouw

Ron Thoms

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.