Pers

Persbericht: TOP/SolarCompleet hervat competitie met overwinning: 21-27 (13-13)

Sassenheim. Na drukke weken met het winnen van de Korfbal Challenge en winst van de Europacup, hervatte TOP/SolarCompleet de reguliere competitie. De knop moest weer worden omgezet en waar dat in voorgaande jaren vaak moeilijke wedstrijden opleverde, lukte het tegen Blauw Wit uit Amsterdam beter en werd na een gelijk opgaande eerste helft in het eerste deel van de tweede helft de basis gelegd voor de overwinning. Een mooie overwinning waarin Paul Anholts uitblonk en met vijf doelpunten een belangrijk aandeel had in de overwinning.

 

Na een korte periode van rust na het Europacuptoernooi moest de ploeg van coach Jan weer vol aan de bak. Want in anderhalve week tijd wordt er gespeeld tegen de top 4 van de Korfbal League. Om te beginnen met de uitwedstrijd tegen Blauw Wit, vervolgens een thuiswedstrijd op dinsdag tegen PKC en volgende week zaterdag tegen de nummer 1 Fortuna. Een zwaar programma dat veel vergt van de spelers. Tegen Blauw Wit werd vorig jaar rond deze tijd nog een vrij kansloze nederlaag geleden en dat wilde de ploeg voorkomen. Met de nieuwe vak samenstelling was tijdens de challenge en de Europacup veel geoefend en de automatismen zijn weer langzaam aan het inslijpen. Frank Mostard opende de score tegen zijn oude club en Blauw Wit kwam al snel weer gelijk. Hierna werd er over en weer gescoord met Blauw Wit een aantal keren op voorsprong. Blauw Wit koos voor het niet altijd even leuke achter verdedigen en dat gaf veel ruimte voor het schot. Paul Anholts, die nog wel eens bewust wordt vrijgelaten, profiteerde hier optimaal van en was met een hoog afrondingspercentage belangrijk. Opvallend was dat het topschutter Mick Snel tot de 10-9 nog niet op het scoreformulier stond. Met een mooie goal uit de draai, tevens zijn 1100-ste doelpunt in de Korfbal League, deed hij dit alsnog. Net voor rust schoot Nick Pikaar, vooral veel in dienst van zijn vak spelend, de 13-13 binnen.

 

De wedstrijd leek bij deze tussenstand een spannende tweede helft op te leveren. Helaas voor Blauw Wit was dit niet het geval. TOP gaf vanaf het begin gas, had lange aanvallen en veel rebounds en dwong Blauw Wit tot het maken van fouten. Mick Snel opende de score met een verdiende strafworp voor Celeste Split en Split schoot vlak daarna zelf ook raak. De 13-16 van Barbara Brouwer betekende voor het eerst een drie punten voorsprong. Deze voorsprong werd alleen nog maar uitgebreid. Bij 13-17 volgde een time-out., die niet veel opleverde, behalve dat Mick Snel de 13-18 scoorde. Pas na 9 minuten spelen wist Blauw Wit weer te scoren en toen was het eigenlijk al te laat. TOP speelde frivool, haalde een hoog niveau en scoorde mooie goals, waaronder een one-hander van Paul Anholts en een ver schot half uit de draai van Barbara Brouwer. Bijna alles lukte en de goals die eindelijk wel weer gingen vallen bij Blauw Wit vielen te laat. Paul Anholts bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met zijn vijfde goal en Mick Snel bepaalde de eindstand op 21-27. Een overwinning waarop op basis van de tweede helft niets viel af te dingen. Een goed begin van 2019. Dinsdag staat alweer de volgende topwedstrijd op het programma. Dan wordt in Sassenheim gespeeld tegen PKC, aanvang 20.30 uur.

 

Doelpunten: Mick Snel (6), Paul Anholts (5), Nick Pikaar (4), Celeste Split (4), Barbara Brouwer (4), Jet Hendriks (2), Sanne Jousma en Frank Mostard

Share

Meer informatie en contact met de club


TOP PR Team

Ron Thoms

Tessa Hielkema

Tessa Winter

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


TOP PR Korfbal League

Bibi Terlouw

Ron Thoms

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.