Pers

Persbericht: Swingend TOP/SolarCompleet naar ruime overwinning: 32-17 (18-9)

Sassenheim. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen bleek DVO/Accountor uit Bennekom de ideale tegenstander om het vertrouwen op te krikken. Na de twee wedstrijden waarbij TOP  de eerste teleurstellend verloor en op strijdlust toch twee punten pakte in de tweede wedstrijd was deze wedstrijd een mooie testcase.  Zeker omdat in het verleden TOP vaak veel moeite met DVO had. De ploeg van coach Jan Niebeek, die weer over Sanne Jousma kon beschikken, slaagde glansrijk voor de test door te spelen met veel inzet, gevarieerd spel en vooral ook plezier. DVO kwam na de 0-1 nooit in de wedstrijd, daarvoor was TOP gewoonweg te sterk en scherp in de afronding. De strijdlust die de trainer van DVO vooraf had beloofd bleef uit en zo was de overwinning, die bij rust (18-9) al zeker was, een feit. Een wedstrijd waarin alle basisspelers één of meerdere keren op het scoringsformulier verschenen met Player of the match en aanvoerder Mick Snel met 10 doelpunten als topscorer.

 

TOP startte gretig en nam na de 0-1 achterstand gelijk het initiatief over. In de eerste fase van de wedstrijd was het vooral de herhaling die tot doelpunten leidde en de goals van Celeste Split en Jet Hendriks waren hier mooie voorbeelden van. De schwung zat er vooral in bij het vak van Nick Pikaar, Celeste Split, Paul Anholts en Barbara Brouwer. Zij lieten de meest mooie aanvallen zien en vermaakten het publiek. Het andere vak speelde wat zakelijker, maar niet minder doeltreffend. Aanvoerder Snel die de taak had de watervlugge spits Meerkerk van het scoren af te houden, deed dit zeer geconcentreerd en vergat ook niet zijn eigen doelpunten te maken. Verdedigend deed TOP het ook prima en Frank Mostard en Nick Pikaar plukten er regelmatig ballen tussenuit waardoor veel DVO-aanvallen eindigden na 1 schot. Waar Paul Anholts in voorgaande wedstrijd bewust wat meer werd vrijgelaten, werd dat in deze wedstrijd afgestraft. Een prachtige one-hander op aangeven van vakmaat Pikaar verdween door de korf en even later ook een afstandsschot. Een merkwaardig doelpunt was de 12-7 van Snel, die hij scoorde op aangeven van de scheidsrechter nadat deze de bal voor hem binnen de lijnen hield. Er was even wat discussie, maar het doelpunt telde en het schot daarna was ook raak en dat allemaal binnen 20 seconden. Het overwicht van TOP werd naast het spel ook uitgedrukt in de scoreverhouding, want waar de DVO-dames slechts 1 goal scoorden, deden de TOP-dames dit maar liefst 14 keer. Met een ruststand van 18-9 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

 

Na rust ging TOP door met scoren en liet de teugels geen moment vieren. Jet Hendriks had binnen de minuut alweer haar derde goal gemaakt. Bij 26-14 zette Frank Mostard ook zijn naam op het scorebord en zo hadden alle spelers gescoord. De ene mooie goal na de andere volgde, alhoewel de zuiverheid iets minder werd, was er genoeg te genieten. De dames Split en Brouwer konden elkaar blindelings vinden en dat leverde knappe staaltjes korfbal op, waarbij de 30-16 na een prachtige pass van Split door Brouwer met 1 hand in de draai werd afgerond. Met alweer zijn 10e goal maakte Snel de 31-17. Mede hierdoor werd hij door het publiek tot Player of the match gekozen. Het laatste woord was aan Barbara Brouwer die met een droge knal de eindstand op 32-17 bepaalde. Een heerlijke overwinning voor TOP dat hiermee de weg naar boven weer lijkt te zijn ingeslagen. 

 

Doelpunten: Mick Snel (10), Barbara Brouwer (5), Jet Hendriks (4), Celeste Split (4), Nick Pikaar (4), Frank Mostard (2), Paul Anholts (2) en Sanne Jousma

Share

Meer informatie en contact met de club


TOP PR Team

Ron Thoms

Tessa Hielkema

Tessa Winter

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


TOP PR Korfbal League

Bibi Terlouw

Ron Thoms

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.