Pers

Persbericht: TOP/SolarCompleet nog steeds ongeslagen. Winst tegen Deetos

Sassenheim. Onder totaal andere weersomstandgheden dan vorige week wist TOP/SolarCompleet niet zo te imponeren als vorige week bij KZ. Tegenstander en promovendus Deetos uit Dordrecht won vorige week verrassend en maakte het TOP lange tijd lastig. In de eerste helft ging de wedstrijd lange tijd gelijk op en Deetos had het initiatief. Het verschil werd echter niet groter dan twee doelpunten. TOP had moeite de juiste combinaties te vinden en de afvang was regelmatig voor de Dortenaren. Vanaf 4-4 na 15 minuten spelen nam TOP toch langzaam de wedstrijd over en bij rust stond er een kleine voorsprong op het scorebord.  Die 10-8 voorsprong was na rust binnen twee aanvallen weer verdwenen. Verder dan dat liet TOP het niet komen en vooral de individuele klasse gaf de doorslag. De eindstand van 22-16 gaf de verhoudingen uiteindelijk goed weer. TOP blijft door dit resultaat ongeslagen en staat na dit speelweekend alleen aan kop. Volgende week staat de klassieker PKC – TOP op het programma. PKC verloor dit weekend onverwacht van DVO en zal gebrand zijn op een goed resultaat.

 

TOP startte in dezelfde vakken als vorige week, maar zo gemakkelijk als de combinaties in de wedstrijd tegen KZ liepen, tegen Deetos had de ploeg het moeilijker. Deetos begon sterk aan het duel en opende de score. TOP had moeite met het opzetten van een goede aanvallen en was de bal vaak snel kwijt. Via 1-3 en 2-4 kwam TOP bij 4-4 weer langszij, toen waren er al 15 minuten gespeeld. Verdedigend had TOP veel over maar aanvallend moest de ploeg op zoek naar een ander spelletje om zo Deetos uit het ritme te halen. Dat betekende meer inzet, meer bewegen zonder bal en het nemen van goede kansen. Dit had effect want na het missen van een stip door Deetos bij 4-5, maakte Celeste Split eerst de 5-5 en vervolgens Nick Pikaar de 6-6 en vanaf dat moment stond TOP niet meer achter. Aanvoerder Mick Snel nam zijn ploeg op sleeptouw en hij zorgde voor de eerste voorsprong in de wedstrijd. Het was ook Snel die voor de ruststand van 10-8 zorgde.

 

Na rust was de concentratie er in de verdediging even niet en twee aanvallen laten was het alweer 10-10. Het leek het sein voor de wake up call, want TOP schakelde een tandje bij en liep in korte tijd uit naar 14-10, waarbij Paul Anholts een belangrijke steunende rol vervulde voor zijn vakgenoten. De 14-10 van Frank Mostard was weer een voorbeeld van hoe het wel moet. TOP liet in de tweede helft bij vlagen mooi korfbal zien waarbij de mooiste goal van Mick Snel helaas om onverklaarbare redenen werd afgekeurd. Bij Deetos lukte er weinig meer en TOP nam de wedstrijd volledig over. Bij 20-11 was de wedstrijd gespeeld en TOP dacht de laatste 5 minuten de teugels te kunnen laten vieren. Daar profiteerde Deetos uitstekend van en met 5 doelpunten op rij stond het nog maar 20-16. De tijd voor een verdere inhaalrace was te kort en met haar vierde doelpunt maakte Celeste Split een einde aan alle illusies. Snel eindigde de wedstrijd waar hij mee begon, een doelpunt en hij bepaalde daarmee de eindstand op 22-16. Niet de beste wedstrijd van TOP, maar wel eentje waar veel uit te leren viel en waarmee de ploeg vooruit kan. Komende week wordt alweer de laatste veldwedstrijd gespeeld. 

 

Doelpunten: Mick Snel (8), Nick Pikaar (5), Celeste Split (4), Frank Mostard (3), Sanne Jousma en Barbara Brouwer

Share

Meer informatie en contact met de club


TOP PR Team

Ron Thoms

Tessa Hielkema

Tessa Winter

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


TOP PR Korfbal League

Bibi Terlouw

Ron Thoms

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.