Pers

Persbericht: TOP/SolarCompleet wint van sinds december 2014 ongeslagen PKC

In een tot de nok toe gevulde sporthal De Korf en in aanwezigheid van de NOS werd de “klassieker” TOP/SolarCompleet – PKC gespeeld. De nummer 2 tegen de nummer 1 liep qua spanning en spel de afgelopen jaren meestal uit op een teleurstelling voor met name het talrijke publiek. Deze editie zou echter de boeken ingaan als een echter topper, want de wedstrijd bevatte alle ingredienten voor een mooie avond korfbal. Heel veel strijd, mooie doelpunten, aan elkaar gewaagde ploegen met uiteindelijk TOP als winnaar dat daarmee een einde maakte aan de ongeslagen reeks van PKC van bijna drie seizoenen. TOP startte, in tegenstelling tot de meeste wedstrijden, heel scherp en had twee aanvallen nodig om op een 2-0 voorsprong te komen. PKC kwam al snel gelijk en hierna ontspon zich een strijd waarbij de ploegen afwisselend het initiatief hadden. TOP ging met een voorsprong 12-10 rusten. Na rust nam TOP vanaf 14-14 het initiatief helemaal over en wist het een voorsprong van minimaal twee doelpunten te behouden. Bij 25-21 en nog 3 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. PKC bepaalde de eindstand op 25-23.

 

PKC, in competitieverband al ongeslagen vanaf december 2014, startte zonder drie basisspelers, maar wel met topschutter Richard Kunst. TOP had geleerd van de snelle achterstand in de wedstrijd tegen Blauw-Wit van vorige week en startte heel goed. Er waren nog maar drie aanvallen gespeeld en de stand was al 2-1. De intenties van beide ploegen waren duidelijk, de winst telde en daarvoor werden de fysieke duels niet geschuwd waarbij het wel sportief bleef. De dames van TOP waren qua scorend vermogen hun tegenstanders de baas getuige de 13 goals tegenover slechts 1 damesgoal van PKC. Vooral Celeste Split was als vanouds heerlijk op schot, zij was weer goed voor 7 doelpunten. Het eerste aanvalsvak had weinig moeite met scoren, maar had het verdedigend lastig tegenover vooral Kunst. Hij was het haast in zijn eentje die PKC in de race hield. Bij 7-9 begon nam TOP het initiatief over en twee goals van Nick Pikaar betekenden weer een gelijke stand. TOP stond bij 8-9 nog een keer op achterstand, maar na de 10-10 door Mick Snel waren het twee zuivere schoten van Split die een ruststand van 12-10 op het scorebord zette.

 

Na rust eenzelfde wedstrijdbeeld, met TOP als licht bovenliggende ploeg, alhoewel PKC goed startte met drie goals op rij. De ploeg van Jan Niebeek werkte hard voor en met elkaar en de dames ondersteunden de heren waar zij konden, want het gevaar lag bij de PKC-heren. Mooie doelpunten en een fase waarin bijna iedere aanval een goal was, waren genieten voor het publiek. De 12-13 van PKC en de 13-13 door Paul Anholts waren twee prachtige goals, beide met 1 hand kort onder de korf gemaakt. Vanaf 14-14 nam TOP definitief het initiatief over. Onder aanvoering van Split en Pikaar werd het Sassems kwartiertje gestart met een 18-15 voorsprong. In de fase die volgde bleek dat PKC te afhankelijk was van de scores van Kunst. Hij werd nog van vak gewisseld, maar kon niet voorkomen dat TOP langzaam uitliep naar zelfs een voorsprong van 5 doelpunten (21-16). Eindstand 25-23 en een mooie overwinning voor TOP, dat hiermee met succes plek 2 verdedigde.

Dinsdag wordt de inhaalwedstrijd tegen het nog puntloze Avanti gespeeld. Zaterdag is Fortuna de tegenstander.

Share

Meer informatie en contact met de club


TOP PR Team

Ron Thoms

Tessa Hielkema

Tessa Winter

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


TOP PR Korfbal League

Bibi Terlouw

Ron Thoms

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.