Pers

Persbericht: TOP korfbaldag groot succes

Op woensdag 27 december vond in sporthal de Korf de TOP korfbaldag plaats. Deze dag, georganiseerd door Stichting de Combibrug en TOP/SolarCompleet, was bedoeld om meer kinderen in de gemeente Teylingen kennis te laten maken met korfbal en met TOP. Natuurlijk was het voor onze eigen toppers ook een leuke activiteit om aan mee te doen.

43 kinderen uit groep 1 en 2 openden om 10.00 uur de dag. Onder leiding van Leon Braunstahl werden de kinderen onderworpen aan een heuse warming-up, rennen geblazen dus. Na wat loopvormen en diverse spelletjes was het tijd om aan de echte training te beginnen. Er was een kerstcircuit klaargezet: acht spelletjes die allemaal met korfbal en kerst te maken hadden. Zo konden de kinderen pakjes mikken in de arrenslee, sterren schieten, een kerstboom versieren, balletjes gooien in de hoepelbroek van de kerstman en kerstkegels omgooien. Aansluitend een welverdiende pannenkoek eten en met een keycord gingen de kinderen even voor 12.00 uur weer naar huis.

Hierna was het de beurt aan 41 kinderen uit groep 3 en 4. Ook hier verzorgde Leon de warming-up en wat voor een. De training stond echt in het teken van korfbal, want deze kinderen hadden tijdens gymlessen met de jongens en meiden van de Combibrug al flink geoefend. En dat was te zien. Met veel plezier werd geprobeerd de ballen in elkaars handen te plaatsen en in de korf te schieten. Aan het einde speelden zij nog wat partijtjes en ook voor hen werd afgesloten met een heerlijke pannenkoek (of twee).

Na een korte pauze was er ’s middags een heus korfbaltoernooi in sporthal de Korf. De kinderen uit groep 5 en 6 hadden zich in teams opgegeven en dat waren er veel. Wel meer dan 60 kinderen. Er werd op zes velden in poules gespeeld. Na enige tijd werd op sterkte de pouleindeling aangepast. Op deze manier konden alle teams minstens zes wedstrijdjes spelen. De winnaars ging met keycord en een extra presentje naar huis.

Tegen 17.00 uur zat de TOP korfbaldag erop.

Share

Meer informatie en contact met de club


TOP PR Team

Ron Thoms

Tessa Hielkema

Tessa Winter

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


TOP PR Korfbal League

Bibi Terlouw

Ron Thoms

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.