Pers

Persbericht: TOP/SolarCompleet wint topper tegen LDODK/Rinsma Modeplein

In een volle sporthal De Korf werd, met aanwezigheid van de NOS, de topper tussen TOP/SolarCompleet en LDODK/Rinsma Modeplein gespeeld. Op de ranglijst gelijk in aantal punten en beide ploegen op jacht naar een play-off plek. In een gelijk opgaande eerste helft werd het publiek getrakteerd op veel doelpunten, strijd, mooie combinaties met een hoofdrol voor de TOP-dames. De kleedkamers werden opgezocht bij 13-13. In het eerste kwartier van de tweede helft maakte TOP/SolarCompleet het verschil, mede door een scherp schietende Jet Hendriks. Vakwissels bij LDODK/Rinsma Modeplein in het laatste kwartier brachten de spanning nog terug in de wedstrijd, maar TOP/SolarCompleet bleef koel en met een benutte strafworp en zijn zevende goal bepaalde Nick Pikaar de eindstand op 26-24. Een mooie overwinning die veel vertrouwen geeft aan de ploeg van Jan Niebeek.

 

TOP/SolarCompleet startte scherp aan de wedstrijd met een eerste schot dat gelijk raak was. Friso Boode, drie seizoenen actief geweest bij TOP/SolarCompleet, zette LDODK/Rinsma Modeplein snel weer op 1-1. Hierna ontstond een wedstrijd waarin beide ploegen in alle opzichten aan elkaar gewaagd waren. Het verschil werd in de eerste helft nooit meer dan twee doelpunten, waarbij TOP/SolarCompleet wel vaak het initiatief had, maar LDODK/Rinsma Modeplein bleef aanhaken. Daniel Harmzen moest korte tijd het veld verlaten voor een blessurebehandeling, maar kwam gelukkig wel weer terug in het veld. Bij rust was de stand in evenwicht (13-13) en niemand durfde een voorspelling te wagen op de afloop.

 

Dat was een kwartier na rust anders, want in dat kwartier legde TOP/SolarCompleet de basis voor de overwinning. De doelpunten van de TOP/SolarCompleet-dames waren hierbij belangrijk. TOP/SolarCompleet liep met een hoog afrondingspercentage uit naar 20-15 en bij 25-19 leek de wedstrijd gespeeld. LDODK/Rinsma Modeplein probeerde met een vakwissel van topschutter Marjolein Kroon, tot op dat moment op één goal gehouden door Jet Hendriks, nog wat te forceren en dat was een goede zet. Twee goals op rij, de 25-24 van Friso Boode en de spanning was helemaal terug in de wedstrijd met nog twee minuten op de klok. Het goed uitspelen van Celeste Split leverde TOP/SolarCompleet een strafworp op die werd benut. Een mooie overwinning voor de thuisploeg dat hiermee zijn tweede plek op de ranglijst behoudt. Zaterdag speelt TOP/SolarCompleet weer een thuiswedstrijd tegen KCC/SO natural, de promovendus die dit weekend verrassend won van KZ/Hiltex. 

 

 vliegend schot Mick Snel tegen ex-topper Friso Boode  (Foto Leo van Andel)

 

Share

Meer informatie en contact met de club


TOP PR Team

Ron Thoms

Tessa Hielkema

Tessa Winter

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


TOP PR Korfbal League

Bibi Terlouw

Ron Thoms

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.