Club nieuws

Weer een groep KT2 geslaagden

Afgelopen maandag 17 juni zijn 8 van onze jeugdtrainers geslaagd voor de opleiding Korfbaltrainer 2 (KT2). De KT2 is de eerste in een serie trainerscursussen vanuit het KNKV.  Marit, Bram, Esmee, Jasper, Lian, Jetske, Martijn en Maaike gefeliciteerd!

 

 

Over een periode van ruim 6 maanden zijn de trainers tijdens vier bijeenkomsten en onder begeleiding van zelfgekozen praktijkbegeleiders aan de slag geweest met hun eigen ontwikkeling als trainer en coach. Centraal tijdens de cursus stonden de vier inzichten over trainerschap: Structureren, Stimuleren, Individueel aandacht geven en Regie overdragen. Dat zijn nog erg algemene termen, maar de cursus startte met dit wellicht interessante NOC*NSF filmpje om de vier thema’s te introduceren:

 

De groep was zeer divers qua ervaring, dat verschilde van eerstejaars trainers tot iemand met tientallen jaren ervaring. Toch kon iedereen op zijn niveau de nodige stappen maken en konden alle acht maandag dus hun certificaat in ontvangst nemen. Bijzonder aan deze cursus was ook dat deze, net als vorig jaar, gegeven kon worden door onze eigen cursusleider. Met het organiseren van deze cursus is Frank bevoegd KT2 docent geworden, nadat vorig jaar Wibout dit al was geworden. Door docenten in huis te hebben, kunnen we vanaf heden regelmatig zelf de KT2 cursus aan bieden aan een nieuwe groep TOP trainers en eventueel trainers uit de regio. Maandag werd de KT2 afgesloten met het uitreiken van de certificaten en een klein presentje cadeautje namens het bestuur.

Alle trainers, praktijkbegeleiders, docentopleider en de docent bedankt !

 

 

Share