Club nieuws

Training schema veld TOP voorjaar 2019

Vanaf maandag 1 april gaan de TOP teams weer buiten trainen. Het training schema van voor de zaal is voor een groot deel intact gelaten. 

Toch zijn er kleine wijzigingen en aanvullingen. De teamtrainingen gaan door tot en met 16 juni. In de meivakantie kan er in overleg met de trainers bekeken worden of er getraind wordt.

 

De A1, B1 en C1 trainen voorlopig in de zaal door zolang zij in de race blijven voor hun kampioenschappen.

 

Materiaal (spelmateriaal, ballen, palen, etc)

We zijn zuinig op ons materiaal. De trainers van de jeugdteams zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor het klaar zetten en opruimen van de door hun gebruikte materialen. Er is door TOP veel nieuw materiaal aangeschaft waarmee gevarieerde oefeningen gedaan kunnen worden. We houden deze materialen graag compleet en heel. Veel teams trainen tegelijkertijd, mocht er te weinig materiaal zijn, willen de trainers dan contact opnemen met de TC Jeugd (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Ballen en palen worden onder begeleiding van de trainers uit het materiaalhok gehaald en opgeruimd. Ruim de gebruikte ballen en palen na de training gezamenlijk op!

 

Tweede training D, E en F

Alle pupillenteams krijgen twee trainingsmogelijkheden aangeboden. Waar facultatief staat betekent dit dat het de extra training betreft. De andere training is dus de vaste teamtraining met de eigen trainers/ coaches.

 

Kangoeroes en Pukkies

De kangoeroes en pukkies gaan vanaf 13 april buiten trainen en blijven voorlopig nog in de zaal.

 

Doorschuiven spelers 1e teams

De spelers uit de C1, D1, E1/E2 die volgend seizoen een letter hoger gaan spelen, gaan de eerste training van de week al met een hogere letter meetrainen. (vb. D1 naar C1-C2) De spelers die 1e jaars zijn, blijven gewoon in hun eigen letterselectie trainen. Sommige teams staan dus drie keer in het schema maar dat betekent niet dat er drie keer getraind wordt. De coaches weten om welke spelers het gaat en wie op welke dag/ moment meetraint. De tweede training in de week is met het eigen team.  

Voor het eventueel doorschuiven van B1 spelers is er contact met de TC-Topsport. Als er meer bekend is dan wordt dat aan de betrokken spelers kenbaar gemaakt. Voor nu geldt het huidige trainingsschema als uitgangspunt.

 

Samen trainen

Reeds in de zaal is het samen trainen van teams van ongeveer gelijke sterkte door ons ingezet en gestimuleerd. Ook op het veld stimuleren wij dat jeugdteams binnen dezelfde letter en ongeveer gelijke sterkte zoveel mogelijk met elkaar samen trainen. In het trainingsschema is hier rekening mee gehouden. We vragen de trainers om onderling af te stemmen over de inhoud van de training.

  

We wensen alle teams, spelers, trainers en coaches een plezierige laatste korfbalperiode van het seizoen 2018/2019!

Namens de technische commissies en het bestuur,

Patrice de Vos, Bert Wilbrink, Tjalling Ciggaar, Barbara Romsom en Steven Baart

 

klik voor het schema

 

 

 

Share