Club nieuws

Jeugdtrainers bijeenkomst

Om 7:15 uur op de fiets (e bike!) volle bak wind tegen naar tennishal De Klinkenberg. Daar aangekomen groet de kantinejuffrouw mij vrolijk en er wordt een heerlijke bak koffie klaar gezet. 

7:30 uur komt de kookploeg van TOP binnen, zij zijn eerder die ochtend om 6:30! uur in de TOPkantine begonnen met het smeren van broodjes. De eerste jeugdtrainers druppelen vanaf 7:50 uur binnen, de één meer uitgeslapen dan de ander. Het ontbijtbuffet is dan officieel geopend.

Met een groep van ongeveer 50 enthousiaste jeugdtrainers gaan wij deze zaterdagochtend aan de slag. In het openingspraatje wordt vooral aangehaald dat wij het vanuit TOP belangrijk vinden dat onze jeugdtrainers goed begeleid worden en zich daarnaast gezien en gehoord voelen. Hierdoor kunnen we elkaar helpen, ondersteunen, van elkaar leren, vragen stellen en hulp zoeken. Kortom samen TOP zijn wink TOP heeft de ambitie om onze jeugdtrainers optimaal te ondersteunen en te laten ontwikkelen. Dit proces is gaande en deze trainersochtend vormt daar een onderdeel van. “Trainersbegeleiding is heel normaal!” 

Na het praatje wordt de grote groep ingedeeld in drie groepen en kunnen de workshops beginnen. Althans, voordat er begonnen wordt, gaan de trainers samen de korfbalmaterialen uit de bollenschuur halen en klaar zetten op tennisveld 3 en 4. Er zijn in de hal twee actieve workshops en in de gezellige kantine een theoretisch gedeelte. Alle workshops worden op maat aangeboden.

Met de trainers van de selectie teams evalueren wij hoe het nu gaat, waar er verbeterpunten liggen en kijken we vooruit naar einde zaal en de komende veld periode. De andere twee groepen richten zich op nieuwe doelen stellen die de komende weken bij hun teams aandacht gaan krijgen. Trainingsvormen worden op elkaar afgestemd.

In de zaal verzorgen Stanley en Ruben de actieve workshops. Ruben neemt onze jeugdtrainers mee in wat impliciet leren is en hoe daar op te coachen. Stanley geeft verder uitleg over onze nieuwe oefenvormen die gericht zijn op het spelers motorisch vaardiger maken; oefeningen met bal, bewegen en weerstand. “Hoe gekker de oefening hoe beter.”

Als alle groepen hun ronde hebben gemaakt langs de workshops eindigen wij zoals we begonnen zijn. We ruimen samen de korfbalmaterialen op. De trainers ontvangen de complimenten voor hun inzet. Met windje mee vliegen de jeugdtrainers rond 10:00 uur uit om te gaan coachen, g groep trainen te geven, zelf te korfballen of te gaan genieten van hun lange zaterdag die TOP mede mogelijk heeft gemaakt.

Ik wil iedereen bedanken die zich heeft ingezet om deze jeugdtrainersochtend tot een succes te maken. Hans Oudshoorn voor het ter beschikking stellen van jouw mooie tennishal, de kookploeg (Cees Z, Kees, Ria, Ries, Diny en Jacqueline), Ruud W. voor het gebruik van de SUV, Stanley, Ruben en Lisette voor jullie voorbereiding, inzet en korfbalenthousiasme. En last but not least onze jeugdtrainers die elke week weer klaar staan om onze kinderen trainen te geven en te coachen. Jullie zijn toppers!

Vrijdag 15 februari belonen wij onze jeugdtrainers met een uur bowlen in De Oude Tol, geef je nog snel op!

Namens de TC jeugd en de trainersbegeleiding,

Steven Baart

Share