Club nieuws

Knallend het jaar afsluiten: TOP 2 deed het

TOP 2 zorgde al voor vuurwerk, nog ver voor 31 december. In de wedstrijd tegen KZ2 was het bijna letterlijk vuurwerk in de laatste 3 minuten. 

Rode hoofden, opgewonden standjes, rode kaarten, vlam in de pan, explosieve sfeer, de vuurpijl die de winnende goal in de buzzer betekende, de slotfase had het allemaal.  

Eigenlijk was het een wedstrijd die niet als leuk, goed of spannend de boeken in zou gaan. Daar leek het namelijk totaal niet op, ook niet dat TOP zou kunnen winnen. KZ speelde een prima wedstrijd en was vooral zeer zuiver in de afronding met de vrije ballen (die TOP teveel tegen kreeg). KZ stond behalve bij 4-4, 6-6 en 8-8 steeds op voorsprong en TOP moest in de achtervolging. Met 11-13 werden de kleedkamers opgezocht. Het was duidelijk, minder op het lichaam, geen vrije ballen meer tegen en paar schepjes er bovenop.

Na rust ging het nog niet veel beter en KZ kon de voorsprong zelfs uitbreiden naar wisselend 3 of 4 doelpunten. Een tactisch plan werd bedacht en het wisselen begon. Een daarvan was Wessel die in het veld kwam. Zijn invalbeurt werd helaas in eerste instantie geen echt succes, want hij had al snel een gele kaart te pakken. Waarom? Don’t ask me. TOP bleef wel knokken en het was toch Wessel die de 19-21 binnen schoot. Toen Fenna gelijk daarna op haast onmogelijke wijze de bal in de korf kreeg was het geloof weer terug. Inmiddels begon de tijd wel te dringen, zeker toen weer een benutte vrije bal de 20-22 betekende. Maar toen... counting down naar het einde van de wedstrijd met nog drie minuten te spelen. Wessel kreeg zijn tweede gele kaart en dat betekende rood. Onbegrijpelijk (ook na het herhaaldelijk terugkijken van de beelden), maar goed TOP moest wel verder. Timon bemoeide zich te nadrukkelijk met de arbitrage en dat betekende nog een rode kaart. Consternatie alom, waar TOP uiteindeljk het beste mee omging. De vlam was in de pan, de wil om alsnog te winnen helemaal. De geplande wissel ging door de kaart voor Wessel niet door en Thimo kwam op zijn plek. En hoe.... een schot en een vrije bal raak schieten in deze fase, ik geef het je te doen. 22-22 en dan Thomas die met 1.48 de 23-22 binnenschiet. Toch winnen? Nee, nog niet, want een noodschot van KZ achter de korf betekende toch weer de gelijkmaker. Nog 1 aanval voor TOP. Bastiaan schiet zowat vanaf de middenlijn in de draai,  het enige wat nog kon in de laatste seconden. En in de buzzer die inmiddels afgaat gaat de bal... erin!!!  De sporthal ontploft zowat, toch nog de winst en hoe. Wat een afsluiting, wat een prestatie. En zo eindigt een saaie wedstrijd toch nog met een prachtig slotvuurwerk. Wat een heerlijk gevoel!

Share