Club nieuws

Wauw, korfbalshow van TOP 2

Wat een korfbalavond in het hoge noorden, waar we gelukkig heel warm werden van de TOPprestaties. 

Want wat was het koud, binnen- en buitentemperatuur ontliepen elkaar niet veel. Na een prachtige wedstrijd werd de 40 net niet aangetikt, maar met een eindstand van 20-38 was iedereen met een rood/wit hart meer dan tevreden. En vooral de manier waarop werd gewonnen........genieten, genieten, genieten.

Het was al even geleden dat we echt konden genieten van TOP 2. Na de openingswedstrijd tegen Fortuna was er nipt verlies tegen DVO, een ruime nederlaag tegen DOS’46, een overwinning op Deetos en vorige week een slechte wedstrijd tegen KCC waarin een ruime voorsprong werd weggegeven. Kortom, tijd om de koppen bij elkaar te steken, duidelijke afspraken te maken en vooral weer met plezier de strijd aangaan.

En dat gebeurde, want vanaf bal 1 liet TOP zien de strijd te willen aangaan. LDODK werd overrompeld en wist niet wat ze overkwam. TOP was op alle fronten de baas. Wouter was on fire en eindigde de wedstrijd met maar liefst 11 goals! Ook Thomas was ouderwets op dreef met afstandschoten en vrije ballen. LDODK wist de eerste vier goals alleen maar te scoren uit stippen en vrije ballen die overigens heel veel en makkelijk werden gegeven. Bij de vierde goal had TOP er al 12 in liggen, ongekend. De TOP-mannen waren heerlijk op dreef en de dames strooiden met mooie passes. En zowaar, een glimlach op het gezicht van Wessel na eerst een mooi blok en vervolgens een goal na een mooie variant op de vrije bal met Thomas. Toen het rustsignaal klonk had TOP al het ongekende aantal van 24 goals gemaakt. Menig ploeg zou blij zijn met dit aantal goals aan het einde van de wedstrijd.

Wie zou denken dat TOP het wat rustiger aan zou doen had het mis. Vol gas werd ook de tweede helft ingegaan. Veel druk, gedreven, blijven uitverdedigen en met plezier werden weer de mooiste goals gemaakt. De dames gingen ook scoren en zo gingen we richting de 40. En LDODK? Dat wisselde en scoorde af en toe een goal. Het was zo’n dag waarop te weinig lukte. De reserves kregen ook nog speeltijd en vooral Bas benutte die uitstekend met drie goals. Fenna met een mooie onze-hander bij de eerste actie binnen. Thijs mocht even oefenen maar wist toen ook de korf te vinden. De 38e en laatste goal stond helaas net niet meer op de video (nog 3 seconden op klok), maar was een mooie doorloopbal van Maayke op aangeven van Stan. Eindstand 20-38! Heerlijk zo’n wedstrijd waar alles op zijn plek valt. Dit smaakt naar meer ...

Doelpunten: Wouter (11), Thomas (8), Wessel (6), Thimo (4), Bas (3), Maayke (3), Fenna, Thijs en Demi. 

Share