Club nieuws

Mooie overwinning TOP/SolarCompleet 2

Met welgeteld krap 2 weken rust tussen veld en zaal, 1,5 week training en 1 oefenwedstrijd was de voorbereiding op de zaal niet optimaal te noemen.

Na de prima prestatie in de eerste veldhelft die met de koppositie werd afgesloten was het doel om deze lijn door te zetten in de eerste zaalwedstrijd. In het openingsweekend was TOP 2 – Fortuna 2  het voorprogramma, achteraf gezien was deze wedstrijd (helaas) het hoogtepunt van de avond. Want deze mooie openingswedstrijd van TOP 2, die winnend werd afgesloten, had een beter vervolg verdiend. 

 

Het eerste kwartier leken de spelers van beide ploegen veel last van de zenuwen te hebben, want pas na 6 minuten spelen wist Fortuna de score te openen. Ook de 0-2 was voor Fortuna. In dat eerste kwartier was het vooral Wouter die TOP in de wedstrijd hield. Hij verdedigde ijzersterk, onderschepte en niet onbelangrijk hij scoorde. Bij 4-4 had hij er al 3 inliggen. Beide ploegen verdedigden sterk en dat bleek ook wel uit de wat magere score halverwege de wedstrijd. Vanaf de 4-4 nam TOP heel langzaam het initiatief in de wedstrijd. Demi was onhoudbaar voor haar tegenstander en zij scoorde 2x en kreeg 2 stippen mee waar Wessel wel raad mee wist. Toch liep het nog allesbehalve echt soepel en vooral aanvallend was het moeizaam. Thimo loste pas bij de 8-7 zijn eerste schot en die was dan wel gelijk raak (zo doen we dat!). De 10-10, ook van Thimo luidde een laatste TOP-fase voor rust in. Weer Demi, Wessel met een zelf verdiende stip en Wouter na een prachtige aanval zetten de 13-10 ruststand op het scorebord. Wat een energie die laatste vijf minuten en wat jammer dat het rust was. 

 

Na rust was TOP het, ondanks de duidelijk gemaakte afspraken, even kwijt, want twee schoten later was het alweer 13-12. Maayke nam in de tweede helft de scorende rol van Demi over en zette TOP weer op het goede spoor. Toen Wouter weer een stip benutte leek de wedstrijd weer geheel de kant van TOP op te kantelen. Na de 16-13 van afstand van Maayke, de 17-13 van Thomas (na kort overleg met coach Ruben, een lach en een schouderklop) en een prachtige doorloopbal van Roos na een mooie actie samen met Sascha leek de wedstrijd gespeeld. De marge bleef hierna enige tijd 4 of 5 doelpunten. Maar toch, hoe kon het vroegen we ons af, gebeurde het dat Fortuna langzaam dichterbij kroop. Een aantal wissels was succesvol en het afrondingspercentage ging omhoog. Bij 20-20 was het zowaar weer gelijk en een spannende eindfase brak aan. Vorige seizoenen zouden de spelers het koppie laten hangen en de wedstrijd alsnog uit handen geven. Dit TOP 2 niet, nee het woord STRIJD kon met hoofdletters worden geschreven, want met die strijd wist TOP de wedstrijd toch te winnen. Eerst de 21-20 van Maayke, de 22-21 van Wouter en Thimo die met 23-21 de wedstrijd alsnog over de streep trok. Thomas schoot de 24-21 binnen en de laatste 38 seconden wist Fortuna nog eenmaal te scoren. Eindstand 24-22. Wat een wedstrijd, wat een begin, wat een mooi verjaardagscadeau.

 

Doelpunten: Wouter (7), Thimo (4), Wessel (3), Maayke (3), Thomas (3), Demi (2), Roos en Sascha

Share