Club nieuws

TOP/SolarCompleet2 Herfstkampioen

Doelstelling 1 is gehaald: ongeslagen de eerste helft van het veld afsluiten! En hoe, met een klinkende overwinning op medeconcurrent Groen/Geel 2 , tot dit duel ook nog ongeslagen. 

En dan zit je als teammanager in Friesland en volg je via de verschillende groepsapps het scoreverloop. Zo’n afsluiting zonder verslag kan niet, daarom in co-productie met hulp van met name enthousiaste ouders toch een verslagje. 

Al snel werd duidelijk dat het topkorfbal deze zaterdag niet in Friesland werd gespeeld, maar gewoon op ons eigen veld. Binnen no-time was het al 2-0 door Thimo, gelukkig weer Topfit en niet te stoppen. Na de 3-0 van Roos wist Groen Geel voor de eerste keer te scoren. Ook de 4-1 was weer van Thimo. Ik volgde met verbazing het scoreverloop, want Groen Geel had toch aardig wat ruime overwinningen geboekt en leek vooraf een geduchte tegenstander. TOP speelde, na horen zeggen van heel veel kanten, de beste wedstrijd van het seizoen en het moment daarvoor was perfect getimed. Collectief sterk en verdedigend een goed plan, kortom, TOP straalde uit dat de punten in Sassenheim zouden blijven. Met rust was het al 14-7 met maar liefst 6 TOP damesgoals en Groen Geel had van de 7 goals voor 4 daarvan een strafworp nodig. Na rust ging TOP door met waar het geëindigd was, met scoren. Wout ging zich ook in scorend opzicht met de wedstrijd bemoeien en Thimo die er al 5 had gemaakt, was niet te beroerd om weer even het veld in te komen om een vrije bal succesvol af te ronden. Bastiaan was vooral van afstand ook lekker op dreef. Alle spelers speelden een prima wedstrijd en verschenen op het scoringsformulier. Kortom het was genieten voor het publiek langs de lijn en natuurlijk ook voor de coaches, reservespelers en teammanager op afstand. Van 20-12 ging de stand even naar 31-12, maar dat bleek iets te enthousiast getypt. Op eigen kracht, want de spelers van 1 mochten niet meer invallen, won TOP 2 deze wedstrijd met de mooie stand van 23-12. De laatste horde voor de zaal is genomen en het mooiste is bewaard gebleven voor het laatst. Een knappe teamprestatie waarop niets valt af te dingen. Petje af!

 

Misschien wel een idee om vaker zo van afstand de wedstrijd volgen, als dit het resultaat is smiley

 

Nu genieten van een weekje rust voordat de voorbereidingen voor de zaal alweer beginnen.

 

Doelpunten: Thimo (6), Bastiaan (5), Sascha (3), Wouter (3), Thomas (2), Maayke (2), Roos en Demi

 

Share