Club nieuws

Trainingsschema zaal TOP 2018/2019

Vanaf maandag 5 november gaan alle TOP teams in de zaal trainen. Dit zaalseizoen heeft TOP 48 teams die gaan meedoen aan de competitie!

Het maken van het trainingsschema was dus een behoorlijke opgave. De diverse TC's samen met wedstrijdzaken en bestuur hebben getracht met veel zaken rekening te houden. Bijvoorbeeld de beschikbare zaalruimte, alle teams minimaal 1 keer in de zaal trainen, voorkeuren van trainers zodat zij niet 4 of 5 avonden naar TOP hoeven, jeugd niet te laat trainen, etc. We hebben beleid en ambities, maar ook te maken met beperkte middelen, lees in dit geval, het beschikbare aantal zaaluren. Meer uren zijn er helaas niet beschikbaar.

De trainingsgroep (TOPfit) blijft buiten trainen op de donderdag. Alle andere wedstrijd- en breedtesportteams trainen binnen.

De wedstrijd- en breedtesportteams trainen 1, 1,5 of 2 keer per week.

 

Voor de D1/D2, C1 en B1 is gekozen voor kwaliteit en voorkomen overbelasting. Er is gekozen voor voldoende zaalruimte per training (1/2 i.p.v. 1/3 zaal), de trainersbegeleider en uiteraard ook ruimte voor het TOP Korfball College. De selectieteams D1/D2, C1 en B1 hebben hierdoor om de week een tweede training. Met het TOP Korfball College trainen de D1/D2, C1 en B1 2,5 keer per week. Voor een aantal spelers komt daar de training bij het RTC nog bovenop.

 

Op de dinsdag is er een extra uur van 16:00 – 17:00 uur beschikbaar in De Wasbeek. Dit uur wordt ingezet voor een tweede training aan de E5 t/m E9 of D4 t/m D6. Deze trainingen zijn facultatief en staan onder leiding van Lisette van der Willik met assistentie van de eigen trainers. De trainingen zijn om de week, zie schema hieronder. De F-teams hebben elke week de mogelijkheid voor een tweede training.

 

Op vrijdag 9 november zijn er in verband met de start van de Korfballeague geen trainingen mogelijk in De Korf. Deze teams mogen op vrijdag 2 november al starten met hun trainingen in De Korf. Let wel, het betreffen hier dus alleen de teams die in De korf trainen op de vrijdag!

 

In de kerst- en voorjaarsvakantie zijn er voor alle teams geen trainingen. De senioren- en juniorenselecties hebben eigen schema’s in deze vakanties.

 

Schema trainingen om de week

 

Op maandag in De Korf van 17:15 – 18:15 uur wisselt TOP D1 om de week met TOP D2.

Op dinsdag in De Wasbeek van 16:00 – 17:00 uur wisselt Top E5 t/m E9 om de week met TOP D4 t/m TOP D6. Deze training is de tweede training voor deze teams en heeft een facultatief karakter.

Op woensdag in De Korf van 18:10 – 19:05 uur wisselt TOP B1/B2 om de week met TOP C1/C2.

Op de vrijdag in De Korf van 17:00 – 18:00 uur wisselt TOP C2 om de week met TOP B2 als deze teams op woensdag niet trainen.

 


 

trainingsschema 2018-2019

 

 

Het trainingsschema overzicht is te vinden op de programma pagina, klik hier.  

 

Share