Club nieuws

TOP 2 nadert climax 1e veldhelft

Met een 3.2 voor de koffie, een lange reis naar Oldeholtpade, met rust drie punten voorsprong. 

In de tweede helft een voorsprong van 11-17 als sneeuw voor de zon zien verdwijnen en toch winnen met 18-20 . Dat is in het kort de samenvatting van de wedstrijd die op de 55e zomerse dag van 2018 tegen SCO 2 werd gespeeld.

 

Het enige voordeel van de lange reis naar Friesland was dat er na de wedstrijd kon worden doorgereden naar Gorredijk waar Team NL de eerste wedstrijd speelde. Voor TOP 2 is nog steeds de enige optie het winnen van de wedstrijden. Hoe moeilijk dat is, bleek vorige week, maar ook weer in deze wedstrijd tegen SCO 2. Een zekere winst en voorsprong van 6 doelpunten leken de winst op geen enkele manier in gevaar te brengen. TOP speelde gedegen met vaak lange aanvallen, scoorde regelmatig en bouwde rustig aan de voorsprong. Wouter was lekker scherp en ook Thomas was op schothoogte. Roos onderschepte veel ballen en een mooi blok van Wessel leverde balbezit op. Allemaal ingrediënten voor het winnen van de wedstrijd.......Maar toch, hoe het gebeurde en waardoor, daar heeft de ploeg in de nabespreking ook geen pasklaar antwoord op. Wel had de ploeg te weinig antwoord op de kansen van SCO onder de korf die steeds slim werden benut. Te laat drong het besef door dat SCO heel langzaam dichterbij kroop. Knap was wel dat de inhaalrace van SCO van 11-17 naar 17-17 met nog drie minuten te spelen in korte tijd door het goed in positie brengen van Frank teniet werd gedaan. Koel hoor! De 18-19 werd door een ver schot van Thomas in de slotseconden veranderd in de eindstand van 18-20. Een totaal andere wedstrijd dan vorige week waarin TOP continue in de achtervolging moest, maar gelukkig wel met hetzelfde resultaat. Weer twee punten erbij, horde 6 check.

 

Zaterdag staat de topper tegen het eveneens ongeslagen Groen Geel 2 op het programma. Deze wedstrijd bepaalt wie er als voorlopige “herfstkampioen” de 1e helft van het veldseizoen gaat afsluiten.

 

Het mag duidelijk zijn, alle support is welkom, 14.00 uur in Sassenheim, be there!!

Share