Club nieuws

Avondje Oranje

Net als de zon is verdwenen op een ongewoon warme zaterdag in oktober, net nadat publiek en spelers hadden genoten van het kampioenschap van TOP 11, begint een mooi Oranje avondje.

 

In het hoge noorden is het EK begonnen, Oranje moest haar eerste wedstrijd spelen tegen Catalonië (is dat nu wel of geen land ?). De uitslag liegt er niet om, de Catalanen kregen een pak slaag, 31 - 13 van het team o.l.v. bondscoach Wim Scholtmeijer (oud topper, je weet nog wel: AHOY 2011). Onze dames scoorden er weer vrolijk op los, Celeste met 6 doelpunten de meeste, met 4 Barbara op de tweede plek. Mick en Nick stonden samen met Celeste in de basis. Barbara mocht later invallen. Met daarnaast nog Leon Braunstahl en Peter Boeren aan de kant, een waar TOPpers feest. Kan natuurlijk ook niet anders met zo veel talent en kampioenschappen de afgelopen jaren.

Ben benieuwd of de finale Ned - Bel al vast staat. ? Onze zuiderburen wonnen ook de eerste wedstrijd...

 

Daarna ook nog even  Oranje - Duitsland meegepakt, de UEFA Nations League hebben we het dan over. Duitsland is even niet meer Duitsland van weleer, we zien toch echt een klein kwaliteitsdipje. Had Ajax al bijna drie punten te pakken bij Bayern, Oranje pakt ook deze tegenstander in: 3-0. Koeman (je weet wel “het kanon”  EK 1988) lijkt de Oranje motor weer aan de gang te krijgen.

Een heerlijk einde van een mooie dag.

 

De livestream van de wedstrijd van Oranje staat online en is hier te vinden.

Alle wedstrijden van het toernooi vind je hier  https://www.worldkorfball.org/

De samenvatting van NED-GER kan je hier vinden.

 
Share